Apsurd

Salmir Kaplan nadgleda izbore u Azerbajdžanu

Kaplan se spominje i u izvještaju Freedom Housea o BiH u kojem stoji kako ga je Središnje izborno povjerenstvo maknulo s liste za ponovljene izbore.
Vijesti / Politika | 12. 04. 2018. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Glasovanje u Azerbajdžanu protječe u najboljem redu, u skladu sa zakonom'', izjavio je Salmir Kaplan, koji, kao strani promatrač, u ime BiH, nadgleda izbore u toj zemlji.

Kako je objavila azerbajdžanska državna agencija AzerTas, Kaplan je rekao kako su obišli tri glasačka mjesta.

''Posjetili smo tri glasačka mjesta. Planiramo ih posjetiti još deset . Neke procedure u Azerbajdžanu ne koriste se u Bosni i Hercegovini'', rekao je Kaplan, koji je pak u BiH jedan od sudionika izgreda tijekom izbora u Općini Stolac i zbog čega je u tijeku sudski postupak protiv njega.

  / Bljesak.info

Inače, optuženi Salmir Kaplan, Ahmed Ljubović i Demir Mahmutćehajić terete se za uništenje izbornih isprava, sprječavanje službene osobe u obavljanju službenih radnji, kao i za oštećenje tuđe stvari.

''Kaplan i Ljubović opterećeni su još i za kazneno djelo laka tjelesna ozljeda iz člana 173 stavak 1, a Salmir Kaplan i za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda'', navela je predsjednica Općinskoga suda u Čapljini Zdenka Filipović.

Županijsko tužiteljstvo u Mostaru protiv Kaplana i ostalih optužnicu je podignulo u 11. studenoga prošle godine, a potvrdilo desetak dana kasnije.

Kaplan se spominje i u izvještaju Freedom Housea o BiH u kojem stoji kako ga je Središnje izborno povjerenstvo maknulo s liste za ponovljene izbore.

Kopirati
Drag cursor here to close