Kongres SDA

Safet Softić odustao od kandidature za potpredsjednika SDA

''Molim da se moje ime briše sa spiska u daljem izbornom postupku na 8. Kongresu SDA. Kandidat Safet Softić''– pročitao je Nezir Pivić.
Vijesti / Politika | 14. 10. 2023. u 20:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Izborne komisije Stranke demokratske akcije Nezir Pivić informirao je delegate 8. Kongresa te stranke koji se održava u Sarajevu da je kandidat za potpredsjednika Stranke Safet Softić odustao od kandidature za tu poziciju.

''Jedan kandidat je dostavio izjavu koju ću pročitati. 'Uz zahvalnost i poštivanje općinskih/gradskih, kantonalnih organizacija SDA BiH na prijedlogu za potpredsjednika SDA, ovom izjavom odustajem od kandidature i molim da se moje ime briše sa spiska u daljem izbornom postupku na 8. Kongresu SDA. Kandidat Safet Softić''' – pročitao je Pivić.

On je naveo da je novoizabrani predsjednik Stranke Bakir Izetbegović ovjerio konačnu listu kandidata i prihvatio sve one kandidate koji su stekli uvjet da budu kandidati za potpredsjednike Stranke, u skladu sa njegovim ovlaštenjima koja proizilaze iz Statuta i Pravila SDA.

To su: Hamdija Abdić, Jasmina Biščević Tokić, Senad Bratić, Eldar Čomor, Šemsudin Dedić, Sejad Delić, Mahir Dević, Šefik Džaferović, Faruk Kapidžić, Refik Lendo, Melika Mahmutbegović, Mersad Mujić, Fadil Novalić, Aida Obuća, Adil Osmanović, Edin Ramić, Ramiz Salkić, Asim Sarajlić, Fahrudin Skopljak, Šerif Špago, Jasmin Spahić, Haris Zahiragić, Mirsad Zaimović i Muamer Zukić.

Kopirati
Drag cursor here to close