Opet Dodik

Sad ćemo vidjeti koliko ima Turaka u BiH

Dodik je rekao i da će Republika Srpska raditi na tome da donese svoje zakone o zabrani djelovanja Obavještajne službe BiH, koja "podriva Republiku Srpsku".
Vijesti / Politika | 30. 04. 2018. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Turska u BiH drži isključivo stranu muslimanima i daje im financijsku i svaku drugu pomoć. Mi to ne možemo promijeniti, samo možemo prihvatiti da budemo 'raja' kao što smo nekad bili... E, mi to nećemo! Eto vam vaše Sarajevo, pa u njemu orgijajte sa kakvim hoćete stavovima - mene to ne dotiče", rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dodavši kako nema ništa protiv što će 20. maja u Sarajevu predizborni skup održati turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, ali da mu nije jasno zašto Bošnjacima smeta kada u posjetu Srpskoj dođe neki strani zvaničnik, a ni ne drži miting.

Dodik je za srbijanske novine Alo rekao kako smatra da je odlično što je turski predsjednik najavio da će u okviru kampanje za izvanredne izbore u Turskoj održati miting u Sarajevu i ističe da će biti zanimljivo koliko će se ljudi okupiti.

"Kakva je to farsa da se organizira miting da bi se navodno okupili Turci koji rade u BiH. Eto, sad ćemo vidjeti koliko ima Turaka u BiH", rekao je Dodik.

Ocijenio je kako nedavna posjeta Banja Luci predsjednice ruskog Vijeća Federacije Valentine Matvijenko najbolje pokazuje koliki je značaj svjetska sila Rusija dala Republici Srpskoj i njenom rukovodstvu.

Izrazio je zadovoljstvo zbog suradnje s Ruskom Federacijom koja se odvija bez bilo kakvog pritiska.

"Matvijenkova mi je prenijela Putinove poruke mira i želju za dobru suradnju i podršku srpskom narodu u Republici Srpskoj. Nama koji smo ovdje prepuni raznih pritisaka i zavrtanja ruku veoma je relaksirajuća situacija kad iz svijeta dođe netko moćan i kaže – 'Poštujemo vaše stavove i ne želimo da na bilo koji način utječemo na vas'", naglasio je Dodik.

Kao "još jednu farsu" ocijenio je puštanje na slobodu nekadašnjeg zapovjednika Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića poslije uhićenja.

"Vjerojatno su znali da je obolio i sada se traži da zbog njegove bolesti bude prekinut sudski postupak, vjerojatno dok ne umre", rekao je Dodik.

Ukazao na apsurd da je pravosuđu BiH bilo potrebno 12 godina da gledaju video-kasetu kako Dudaković naređuje ubijanje Srba i uništavanje srpskih sela.

"Sve pobiju i popale i on nema odgovornosti!? Sve je ovo još jedna farsa i podvala srpskom narodu. Ako Bakir kaže da će Dudaković biti oslobođen onda je to tako i organizirano...", rekao je.

Dodik je rekao i da će Republika Srpska raditi na tome da donese svoje zakone o zabrani djelovanja Obavještajne službe BiH, koja "podriva Republiku Srpsku".

"Zabranit ćemo rad Tužiteljstva i Suda BiH i Sipe na teritoriji Republike Srpske. Mi na to imamo legitimno pravo!", poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, bilo bi logično da Republika Srpska i Federacija BiH formiraju komisiju stručnjaka, koji će izvršiti kontrolu svih fabrika u BiH u kojima se proizvodi oružje, ako se želi prestati s pričom o povećanoj proizvodnji oružja.

"Moraju se obići i tajne tvornice i tajna skladišta oružja. Ono što smo čuli od muslimanskih lidera, očigledno je da postoji tajna proizvodnja. Sve tvornice namjenske proizvodnje u Republici Srpskoj su pod kontrolom, a u njihove tvornice oružja nitko ne smije da uđe", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close