Sponzorirani članak

Sa tribine na Carini SDA pozvala na jedinstvo i najavila pobjedu

Prisutne je pozdravio predsjednik Mjesnog odbora SDA Carina Semir Suljić uz poziv da se podrži lista SDA i gospodin Šefik Džaferović za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.
Vijesti / Politika | 26. 09. 2018. u 11:03 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj sali Studentskog hotela, pred više od 150 članova, simpatizera i prijatelja Stranke demokratske akcije, održana je javna tribina Mjesnog odbora SDA Carina. Prisutnima su prikazani projekti realizirani na području Carine u proteklom periodu, zahvaljujući ustrajnom radu kadrova SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, te predstavljeni kandidati Gradskog odbora SDA Mostar za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini. 

Prisutne je pozdravio predsjednik Mjesnog odbora SDA Carina Semir Suljić uz poziv da se podrži lista SDA i gospodin Šefik Džaferović za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Mostar je bedem koji se mora braniti radom

 Ministrica Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, prof.dr. Elvira Dilberović, obratila se prisutnima porukom da svi koji žive u Mostaru moraju imati san da ovaj grad bude centar prosvjete, kulture, nauke, edukacije, ali i esnafa. ''Ovo su vrlo ozbiljna vremena, vrlo teška vremena za Mostar i za Bosnu i Hercegovinu. Mostar je bedem. Ako ne možemo imati velika privredna preduzeća, mi moramo pomagati ljude da imaju esnafe. Otvarati mala i srednja preduzeća. Ne možemo se odbraniti ako nemamo novac. Ako nemamo moć. Ako nismo odgajali djecu da radimo. Mi moramo raditi'', istakla je prof.dr. Elvira Dilberović.

Na tribini je upozoreno na opasnost od rasipanja glasova zbog velikog broja stranaka koje traže glasove Bošnjaka, a od kojih mnoge neće preći izborni prag. Salem Marić, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH pozvao je na jedinstvo i poručio da će 07.10. SDA pobijediti na svim nivoima: „Siguran sam da ćemo ponoviti i nadmašiti uspjeh iz 2014. godine. Jako je bitno da pobjedu ostvarimo na svim nivoima. Od kantona do najvećeg nivoa - Predsjedništva Bosne i Hercegovine gdje očekujemo pobjedu našeg kandidata, gospodina Šefika Džaferovića“, istakao je Salem Marić.

Premašiti cilj – 10 000 glasova za SDA na području Mostara

Predsjedavajući Skupštine HNK u aktualnom mandatu i nosilac kantonalne liste SDA, Šerif Špago podsjetio je da su kadrovi SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti postigli znatne rezultate u proteklom periodu, među kojima finansijski stabilizirali kanton, te obezbjedili ulaganje značajnih sredstava u školske i objekte zdravstvenih ustanova, te obezbjedili sredstva za višemilionske podsticaje za razvoj privrede, poljoprivrede i turizma u HNK. Upozorio je na opasnost od rasipanja glasova te podvukao ključnu važnost očuvanja pariteta u vlasti i poručio da će SDA ostvariti rezultat koji je zacrtala, 10 000 glasova na području Mostara. 

Iako u iznimno složenim političkim okolnostima i bez Gradskog vijeća, kadrovi SDA u vlasti su uspjeli uraditi krucijalne stvari i ostvariti važne projekte na području grada Mostara. Stabiliziran je Univerzitet Džemal Bijedić, infrastrukturno oživljen kampus Univerziteta, povećana izdvajanja za stipendije i za rad sportskih klubova, te ojačane kulturne institucije i programi u gradu.

Ispred domaćina se obratio Senad Suljić, direktor Centra za kulturu i kandidat za Skupštinu HNK iz Mjesnog odbora Carina i pozvao na podršku liste SDA: „Ovom prilikom pozivam vas dragi prijatelji, komšije, suborci da prepoznate naš rad, našu upornost i iskrenu volju da zajedno sa vama prije svega sačuvamo, a onda i unaprijedimo našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.“

Na javnoj tribini Mjesnog odbora SDA Carina, poslana je poruka snage naroda, naglašena važnost izlaska na izbore 07.10., te izbora Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close