Balić s predstavnicima sudbene vlasti

S ministrom o poteškoćama sudbene vlasti u HNŽ-u

Balić se sastao s predstavnicima sudbene vlasti u HNŽ
Vijesti / Politika | 13. 04. 2018. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HNŽ

Ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Hercegovačko-neretvanske županije Suad Balić u petak je održao sastanak s predsjednikom Županijskog suda u Mostaru i predsjednicima općinskih sudova iz Mostara, Konjica, Čitluka i Čapljine.

Na sastanku se razgovaralo o poteškoćama s kojim se u svom djelovanju susreću predstavnici sudbene vlasti, ali i o poboljšanju kvalitete financijskog poslovanja sudova.

Također, tema razgovora bila je početak postupka revizije učinka pravosudnih tijela koju će provoditi Ured za reviziju Federacije Bosne i Hercegovine, te odluke Ustavnog suda po apelacijama građana zbog prekoračenja razumnog roka suđenja.

Sudionici razgovora zaključili su kako je potrebno osnažiti daljnju suradnju i rad na povećanju ekonomičnosti poslovanja sudova, te kvalitete i obujma pravosudnih usluga što će zasigurno dovesti do većeg zadovoljstva građana radom pravosuđa u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Inače, na sastanku su bili nazočni i predstavnici Ministarstva financija Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close