Izaslanstvo

Ruskinja digla Srpsku na noge

Građanima savjetuju da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, izbjegavaju nošenje ruksaka i torbi i da svakako uz sebe imaju neki identifikacijski dokument.
Vijesti / Politika | 23. 04. 2018. u 10:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) ponovili su da, povodom dolaska izaslanstva Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije koju predvodi Valentina Matviyenko, poduzimaju najviši stepen mjera sigurnosti kako bi ova posjeta protekla u najboljem redu.

Tijekom utorka, kada će rusko izaslanstvo, u okviru službene posjete BiH boraviti u Banja Luci, od 11 do 12 sati i od 16 do 17 sati, od Međunarodnog aerodroma Banja Luka u Mahovljanima do Banja Luke, bit će zabranjen promet za sva motorna vozila određenim putnim pravcima i ulicama.

Promet će biti obustavljen dijelom magistralnog puta Laktaši – Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, od Aleksandrovca do Aleksandrovačke petlje, dionica autoputa E661 (Gradiška – Banja Luka), od Aleksandrovačke petlje do Klašnica, zapadni tranzit (ulica Krajiških brigada) - ulica Ranka Šipke - ulica Vuka Karadžića - ulica Kralja Petra I Karađorđevića - ulica Bana dr Todora Lazarevića.

Također, na navedenoj trasi kretanja delegacije, u spomenutom razdoblju dolaska i odlaska ruskog izaslanstva, bit će ograničeno i kretanje drugih sudionika u prometu uključujući bicikliste i pješake.

Iz MUPRS-a apeliraju na građane da na toj trasi puta ne ostavljaju parkirana vozila. 

Građanima savjetuju da u utorak izbjegavaju kretanje spomenutom trasom i užim središtem grada, zbog toga što će veliki broj prometnica biti zatvoren za promet i ograničeno kretanje pješaka.  

Apelirajju na građane da se pridržavaju uputstava MUPRS-a i drugih institucija koje sudjeluju u organizaciji posjete ruskog izaslanstva.

Građanima savjetuju da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, izbjegavaju nošenje ruksaka i torbi i da svakako uz sebe imaju neki identifikacijski dokument. Također, savjetuju da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na terase, krovove zgrada i slično.

Na području trase kretanja i užeg centra Banje Luke zabranjena je i upotreba dronova.

U užem središtu grada u utorak će biti na snazi i naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost, te točenje alkoholnih pića.

Kopirati
Drag cursor here to close