Herman razočaran

Herman tvrdi da je Rojs izbačen iz HDZ-a: "Izgleda da je Milanovićev igrač"

Herman kaže da Ćesiću Rojsu još nije poslao obavijest da više nije član HDZ-a.
Vijesti / Politika | 02. 04. 2024. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman kaže da je Ljubo Ćesić Rojs praktički izbačen iz HDZ-a jer je na izborima u XI. izbornoj jedinici prvi na listi stranke Hrvatsko bilo, a uz to je vrlo moguće "igrač" Zorana Milanovića.

"Statut je tu vrlo jasan. Ako bilo koji član nastupi na listi koja nije Hrvatska demokratska zajednica, on se automatski briše iz članstva. Tako da, tu je stvar vrlo jednostavna. To je praktički gotova stvar, tu je Statut vrlo jednostavan i vrlo učinkovit", rekao je Herman novinarima prije sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a, upitan je li Ćesić Rojs izbačen iz HDZ-a.

Herman: Žao mi je što je Rojs izašao na izbore na drugoj listi, dobro smo surađivali

Herman kaže da Ćesiću Rojsu još nije poslao obavijest da više nije član HDZ-a.

"Nisam mu još poslao obavijest, ali u svakom slučaju postoje tijela stranke koja će to napraviti. Meni je uistinu žao da je gospodin Ljubo Ćesić Rojs izašao na izbore na drugoj listi, pogotovo zato što smo dobro surađivali, dobro smo surađivali još nekada na Gornjem gradu, u Medveščaku kada sam ja vodio taj područni odbor prije nego sam postao predsjednik zagrebačkog HDZ-a, tako da šteta", kaže Herman.

Na pitanje je li ga iznenadio, razočaralo taj potez, kaže da ga je razočaralo. "Zapravo me jako razočaralo. Razočara me uvijek kad netko od naših članova, pogotovo ovako istaknutih članova, napravi nešto takvo", kazao je HDZ-ovac.

"Vrlo je moguće da je Ljubo Ćesić Rojs igrač Zorana Milanovića"

O tome kakve šanse ima Ćesić Rojs u solo varijanti, predsjednik zagrebačkog HDZ-a kaže da mu šanse nisu pretjerano velike, misli da je njegova procjena bila kriva i bilo bi daleko bolje da je nastupio na nekoj od listi HDZ-a, odnosno tamo gdje on i pripada.

Herman smatra da Ljubo Ćesić Rojs ne može ugroziti HDZ. Upitan je li Ćesić Rojs "igrač" Zorana Milanovića u dijaspori, Herman kaže da "izgleda da je".

"To ćemo još vidjeti ali po svemu sudeći i s obzirom na ovo što je napravio, ništa nije isključeno, odnosno vrlo je moguće da je igrač Zorana Milanovića", smatra Herman, a piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close