Potvrđeno

Republika Srpska ne planira otvaranje predstavništva u Zagrebu

''Svojevremeno je razmatrana mogućnost otvaranja predstavništva u Zagrebu, ali se od te ideje odustalo prije nekoliko godina'', kažu iz RS.
Vijesti / Politika | 09. 04. 2018. u 16:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske (RS) ne planira otvaranje predstavništva u Zagrebu, potvrđeno je danas iz entitetskog Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu suradnju.

Stav Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu suradnju je, kako se dodaje, da je potrebno širenje mreže predstavništava u svim zemljama gdje postoji mogućnost za uspostavljanje jačih gospodarskih, kulturnih i drugih veza u najboljem interesu RS.

''U skladu s tim, svojevremeno je razmatrana mogućnost otvaranja predstavništva u Zagrebu, ali se od te ideje odustalo prije nekoliko godina. Međutim, kako rad Ministarstva vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularne mreže ne donosi nikakvu korist RS, već često radi na umanjenju značaja njenih institucija, koncept predstavništava se pokazao kao ključan za kreiranje i komuniciranje stavova RS u inostranstvu'', kaže se u priopćenju.

 Rezultati rada predstavništava, naročito u pogledu jačanja institucionalne i gospodarske suradnje, za RS su, tvrdi se, mnogo značajniji od aktivnosti cjelokupne mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u svijetu, čiji je proračun neuporedivo veći i mjeri se desetinama milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close