Sarajevo-Zagreb

Grlić Radman i ef. Kavazović: Otvorena i intenzivna komunikacija

Ministar Grlić Radman zahvalio je reisu-l-ulemi na susretu i konstruktivnom razgovoru, ističući važnost međureligijskog dijaloga u BiH.
Vijesti / Politika | 14. 04. 2021. u 16:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Gordan Grlić Radman sa saradnicima posjetio je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ) Husein-ef. Kavazovića.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru dotaknuli su brojna pitanja od zajedničkog interesa za dvije države, dva naroda, kao i dvije religijske zajednice.

Ministar Grlić Radman zahvalio je reisu-l-ulemi na susretu i konstruktivnom razgovoru, ističući važnost međureligijskog dijaloga u BiH.

Tradicionalno dobri odnosi između dvije države i dva naroda, koji su posljednjih desetljeća povremeno opterećivani događajima u regiji, moraju se poboljšavati i produbljivati - suglasili su se sugovornici.

Istaknuli su da je potrebno što više razgovarati i na taj način prevladati sve one podjele koje priječe da BiH postane funkcionalna i stabilna država.

Komunikacija na relaciji Sarajevo - Zagreb treba biti intenzivna i otvorena, jer se Bosna i Hercegovina oslanja na Republiku Hrvatsku na njenom putu euro-atlanskih integracija.

Primjer suradnje Islamske zajednice i Katoličke crkve u BiH kao i njenih poglavara, reisu-l-uleme i kardinala Vinka Puljića, kroz Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovine, mogao bi biti dobar uzor političarima kako da održavaju komunikaciju i suradnju na dobrobit obje države i oba naroda, priopćeno je iz novinske agencije MINA.

Kopirati
Drag cursor here to close