Radončić i Nikšić

Reakcije na trpanje u Mostaru: Moraju završiti tamo gdje je lopovima mjesto

''Na ovaj način SIP postaje suučesnik, a ne institucija čija je zakonska obveza da spriječi krađu svakog glasa…'', rekao je Radončić.
Vijesti / Politika | 15. 01. 2021. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Očigledno se radi o ogromnom lopovluku. Središnje izborno povjerenstvo BiH mora preuzeti odgovornost da naredi ponovno brojanje svih glasova sa svih biračkih mjesta u Mostaru'', napisao je na Facebooku Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB).

Rekao je kako volja birača treba biti potpuno ispoštovana i neupitno činjenično utvrđena.

''Dodatno, SIP ima obvezu omogućiti istražnim organima, odnosno Tužiteljstvu, kompletnu dokumentaciju o krađi da se zakonski procesuiraju svi oni koji su krali glasove od svojih stranačkih kolega ili od drugih stranaka. Tu ne smije biti ni najmanjeg kompromisa bilo tko da je u pitanju i neovisno iz kojeg političkog subjekta dolazi'', naveo je Radončić i dodao kako će se, ukoliko SIP ovo ne uradi, pokazati da je njihovo djelovanje bilo ciljano pravno dozirano, odnosno samo do mjere da se jednoj stranci unutar iste koalicije uzme mandat i prebaci drugoj.

''Na ovaj način SIP postaje suučesnik, a ne institucija čija je zakonska obveza da spriječi krađu svakog glasa. Ovo je prilika da se vrati povjerenje u institucije, a da oni koji otimaju i krivotvore izbornu volju građana napokon završe u zatvoru'', stoji u objavi Radončića.

Reagirao je i Nermin Nikšić, lider SDP-a, koji je rekao za Avaz kako kada govorimo o izbornom procesu konačno i javnost u BiH ima priliku vidjeti ono na šta već dugo ukazuju. 

''Dobro uštimani orkestar za krađe i prevare etnonacionalnih stranaka ne samo da krade političkim protivnicima, već kradu jedni drugima i unutar svojih lista. Sva sreća da su izbori u Mostaru bili odvojeni od ostalih, jer da nisu, siguran sam da bi ti rezultati bili potvrđeni kako su potvrđeni u ostalim gradovima i općinama. Ovako, Mostar je bio pod paskom javnosti, a možemo samo zamisliti koji je omjer krađe bio u drugim mjestima'', ističe Nikšić.

Očekuje i traži od SIP-a, po tko zna koji put, da donesu odluku o ponovnom brojanju u Centru za brojanje u Sarajevu, uz prisustvo promatrača i supervizora.

''Svakako da ćemo mi tražiti i procesuiranje odgovornih, ali ne mogu vjerovati kako već do sada nisu reagirale nadležne pravosudne i policijske strukture. Članovi biračkih odbora koji su krali i njihovi nalogodavci moraju odgovarati i završiti tamo gdje je lopovima mjesto u zatvoru'', zaključuje Nikšić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close