Aktualnosti

Razgovor HDZ-ovih načelnika bez Vukadina

Pri ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica moraju se uključiti i veće razine vlasti, istaknuto je.
Vijesti / Politika | 21. 04. 2020. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je u ponedjeljak video sastanak s načelnicima i gradonačelnicima HDZ-a BiH, no sudeći po slici sastanak je propustio tomislavgradski načelnik Ivan Vukadin koji početkom ožujka dobio rješenje o isključenju iz stranke na 30 dana zajedno sa još dvojicom HDZ-ovaca.

Razgovaralo se o ekonomskim temama, pomoći gospodarstvu odgovarajućim mjerama, te su razmjenjena iskustva o trenutnom stanju u vezi koronavirusa, utjecaju pandemije na zdravstvo kao i poduzetim mjerama i aktivnostima u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa.

Pri ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica moraju se uključiti i veće razine vlasti, istaknuto je. Jamac stabilnosti nižih razina vlasti županija, gradova i općina, transfer je iz federalnog proračuna, koji u ovoj situaciji mora biti značajan kako bi se pomoglo gospodarstvu na prihvatljiv način.

''Kroz koordinacije dogovoramo kako stvoriti ozračje za pomoći koju želimo kvaliteno usmjeriti kako bi se što prije oporavili ekonomski i kako bi se održala socijalna dimenzija. U ukupni proces i transfer iz Vlade Federacije BiH moraju biti uključene županije, gradovi i općine, na tome intenzivno radimo te ćemo kroz parlamentarno djelovanje na državnoj i federalnoj razini donijeti ključne odluke koje će u dovoljnoj mjeri pomoći, da se mogu sanirati problemi proračuna u općinama i gradovima'', istaknuo je dr. Čović.

Razgovarajući o održavanju Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, zaključeno je da se za to moraju poštovati sve zakonom predviđene procedure, bilo da se radi o odgađanju ili održavanju izbora.

Kopirati
Drag cursor here to close