HNS BiH

Razgovor Čovića i Palmera ulijeva nadu da će se izbaciti radikalni unitaristički narativ

Komplementarni stavovi Palmera i legitimnih hrvatskih predstavnika
Vijesti / Politika | 11. 03. 2021. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Politički razgovori Posebnog predstavnika SAD-a za zapadni Balkan Matthewa Palmera s političkim dužnosnicima još jedanput su potvrdili koliko aktualni politički razgovori oko promjena Izbornog zakona BiH usmjeravaju europsku budućnost BiH, priopćili su u četvrtak iz Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Uputili su snažnu potporu svim diplomatskim aktivnostima Posebnog predstavnika SAD-a čiji su stavovi, kako kažu, "komplementarni s politikom HNS-a i legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda u postizanju dogovora oko Izbornog zakona BiH".

"Rješavanjem diskriminatornih odredbi Izbornog zakona BiH stvaramo preduvjete održivog rješenja i nužne stabilnosti u kontekstu pristupanja Europskoj uniji", ističu iz HNS-a BiH.

Naglašavaju kako razgovor predsjednika HNS-a Dragana Čovića i Matthewa Palmera ulijeva nadu da će i druge odgovorne politike izbaciti radikalni unitaristički narativ iz svog javnog diskursa kao retrogradan pokušaj dominacije jednog naroda.

Ključne sudske odluke u predmetima "Sejdić & Finci" i "Ljubić" sprječavaju dominaciju i jačaju temeljne konstitucionalne odrednice Ustava BiH - konstitutivnost tri naroda i legitimno predstavljanje uz omogućavanje svim stanovnicima BiH da se kandidiraju i mogu biti birani, zaključuje se u priopćenju HNS-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close