Sjeli su...

Razgovaranje o izmjenama Ustava

Na današnji sastanak nisu se odazvali predstavnici SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red, kao i predstavnici opozicijskih stranaka iz Federacije BiH…
Vijesti / Politika | 29. 01. 2024. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je danas počeo sastanak predstavnika političkih stranaka u Parlamentarnoj skupštini BiH koji su organizirale stranke 'Trojke' radi razgovora o izmjenama Ustava BiH.

Sastanku u ime SNSD-a prisustvuje potpredsjednik stranke Nebojša Radmanović i član Glavnog odbora Staša Košarac, zatim Milan Petković iz Ujedinjene Srpske, Čedomir Stojanović iz DEMOS-a, u ime Naroda i pravde Elmedin Konaković i Denis Zvizdić, Darjana Filipović i Slavko Matić iz HDZ-a BiH, Saša Magazinović iz SDP-a BiH.

Na sastanku je i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

Na današnji sastanak nisu se odazvali predstavnici SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red, kao i predstavnici opozicijskih stranaka iz Federacije BiH, SDA, NES-a i Demokratskog fronta.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je ranije da ovaj sastanak predstavlja gubljenje vremena jer ne postoji konsenzus o tako važnom pitanju, izrazivši sumnju da se time želi srušiti dogovor koje su stranke koje čine vlast na razini BiH postigle u Laktašima.

Dodik je naveo da zbog ranije preuzetih obaveza neće prisustvovati ovom sastanku, ali da će biti predstavnik SNSD-a.

Čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović, rekao je kako je u ovakvoj političkoj situaciji BiH teško u Ustavu promijeniti i zarez.

Kopirati
Drag cursor here to close