Poruka iz Sabora RH

Raspudić: Hrvati u BiH su pod stalnom prijetnjom islamističkog terorizma

''U Mostaru je 1997. godine izveden veliki teroristički napad, a te iste godine spriječen je i atentat na Papu u Sarajevu'', rekao je Raspudić.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2021. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nino Raspudić, zastupnik MOST-a u Hrvatskom saboru, posvetio je izlaganje o "islamističkom terorizmu" i "mudžahedinima" koji su ratovali u Bosni Hercegovini.

Naveo je kako se u Hrvatskoj o islamističkom terorizmu govori kao nečem dalekom, iako su hrvatski državljani više puta bili žrtve istoga.

''Islamistički teror u BIH prisutan je u kontinuitetu. Godine 1996. bombe su bile postavljene pod katoličke crkve u Bugojnu. U Mostaru je 1997. godine izveden veliki teroristički napad, a te iste godine spriječen je i atentat na Papu u Sarajevu'', rekao je Raspudić.

''Godinu dana poslije ubijena su dva hrvatska policajca povratnika u Travnik, a 1999. bombom u automobilu ubijen je zamjenik ministra unutarnjih poslova Leutar s indicijama da je atentat izvela ista islamistička skupina povezana s djelom Bošnjačke političke vrhuške. Najpotresniji primjer takvih događaja jest ubojstvo povratničke obitelji iz Konjica, no to nažalost ne označava i kraj takvih aktivnosti. Islamski teroristi nisu napadali samo kršćane nego i institucije BIH čemu svjedoči napad na policijsku postaju u Bugojnu 2010., a napadnuto je i američko veleposlanstvo u Sarajevu'', dodao je Raspudić za govornicom Hrvatskog sabora.

Kopirati
Drag cursor here to close