Jelo se i pilo

Rasipništvo parlamentaraca: Više od 400.000 eura potrošili na šampanjac, skupa jela i darove

Europarlamentarci ENF-a su, među ostalim, kupili 228 boca šampanjca, uz "dodatnih šest boca po 81 euro".
Vijesti / Politika | 29. 03. 2018. u 19:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici krajnje desnih stranaka u Europskom parlamentu potrošili su u 2016. više od 400.000 eura na šampanjac, skupa jela i darove, utvrdio je odbor Europskog parlamenta za proračunski nadzor.

Revizija financijskog izvješća zastupničkog bloka Europe nacija i slobode (ENF) utvrdilo "više slučajeva nepoštivanja" pravila Europskog parlamenta, napisao je Odbor za proračunski nadzor u svojem mišljenju, prenosi novinska agencija Dpa.

Klub zastupnika Europe nacija i slobode uključuje euroskeptične i krajnje desne stranke poput francuske Nacionalne fronte, talijanske Sjeverne lige i austrijske Slobodarske stranke (FPO).

Europarlamentarci ENF-a su, među ostalim, kupili 228 boca šampanjca, uz "dodatnih šest boca po 81 euro", piše Hina.

"Objedi po cijeni od 400 eura po osobi nisu opravdani niti su u skladu s načelima razboritog upravljanja financijama, stoga nisu prihvatljivi", napisao je Odbor. "Isto vrijedi i za 110 božićnih poklona u vrijednosti od po 100 eura", dodaje se u ocjeni odbora.

U slučaju više od 380.000 eura troškova ENF je prelazio dopuštene okvire, nije poštivao pravila nabave i, možebitno, bio u sukobu interesa, utvrdio je odbor, dok za troškove u iznosu od 39.000 eura nije bilo prateće dokumentacije.

ENF taj novac treba vratiti, stoji u mišljenju koje je Odbor poslao predsjedniku Europskog parlamenta Antoniju Tajaniju 23. ožujka. Financijska izvješća drugih sedam parlamentarnih skupina su prihvaćena.

Blok Europe nacija i slobode je s 34 zastupnika najmalobrojniji u Europskom parlamentu. Neki od zastupnika ENF-a su Geert Wilders, Matteo Salvini, Marine Le Pen i Frauke Petry.

Kopirati
Drag cursor here to close