Rukovanje

Raguž: Kako će partija pravdati rukovanje Plenkovića s Komšićem?

Vijesti / Politika | 01. 09. 2021. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zanima me s kojim će opravdanjem partija opravdati srdačno rukovanje Andreja Plenkovića sa Željkom Komšićem, personifikacijom pljuvanja u oči Hrvata u BiH kao kolektivnog bića'', objavio je čelnik HRS-a Slaven Raguž komentirajući susret člana Predsjedništva BiH i hrvatskog premijera u Bledu.

Foto: Facebook / 

''Ima partija taj običaj svaki autogol koji napravi, predstaviti kao da je gol u gostima. Kad god neku kolosalnu glupost naprave, u biti to je dobro promišljen potez, potez uzvišenog intelekta koji konstantno djeluje strateški, samo mi obični smrtnici nemamo taj kapacitet spoznaje, koji je njima ugrađen u DNA s partijskom iskaznicom. Ne samo da nemamo kapacitet to shvatiti, nego se usuđujemo propitivati to, blatiti, napadati, dovodeći u pitanje sudbinu te uzvišene strategije. U biti, što nam je sve godinama isto ili lošije, to je do nas'', naveo je Raguž.

Naime, Bledski strateški forum, 16. po redu, počinje danas u Sloveniji, a glavna tema razgovora bit će budućnost Europe.

Forumu će prisustvovati 170 panelista, između kojih i Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije, predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli, premijeri: Andrej Babiš (Češka), Eduard Heger (Slovačka), Janez Janš (Slovenija), Kirijakos Micotakis (Grčka), Viktor Orban (Mađarska) i Andrej Plenković (Hrvatska). Najavljeno je i učešće članova Predsjedništva BiH, te Christiana Schmidta, visokog predstavnika u našoj zemlji.

Raguž piše kako je Komšić ''došao na Strateški forum u Bled gaženjem političkih, građanskih i ljudskih prava tvojih sunarodnjaka iz BiH, ti mu ruku pružaš, srdačno onako, Plenković – brusselovski''.

Kopirati
Drag cursor here to close