HRS

Raguž: Hrvati su više ugroženi od HDZ-a nego od političkog Sarajeva

Raguž je rekao kako HRS-u kao opoziciji koju nisu uspjeli kupiti nije cilj skinuti HDZ i postaviti ljude koji će raditi isto što i HDZ.
Vijesti / Politika | 24. 04. 2021. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hrvatski narod je neravnopravan za razliku od ostalih naroda, ali je više ugrožen od HDZ-a, nego od političkog Sarajeva'', rekao je predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž gostujući na Face TV.

Raguž je rekao kako su ''Hrvati u BiH u duplo težoj situaciju u odnosu na druga dva naroda'' jer se, osim neravnopravnosti koja je dokazana i sudskim presudama, bori i sa sjevernokorejskim načinom vladanja kako to radi HDZ BiH na područjima gdje drži vlast.

Kaže kako HRS-u kao opoziciji koju nisu uspjeli kupiti nije cilj skinuti HDZ i postaviti ljude koji će raditi isto što i HDZ.

''Moramo promijeniti mentalni sklop vladanja! Kada krenemo mijenjati percepciju razmišljanja tada možemo razmišljati o promjeni BiH kao jedne paradigme! HRS se ne uklapa u kalupe, niti u sarajevski, niti u sjevernokorejski to jeste HDZ-ovski kalup! Imamo ideološke i materijalne nasljednike komunističke partije – SDP je materijalni, a HDZ ideološki! U današnje vrijeme ništa se ne može uraditi bez blagoslova partije'', rekao je, između ostalog, Raguž.

Rekao je i kako je bilo pokušaja da se članovi HRS-a kupe raznim funkcijama ali da oni ne žele djelovati na način kako to rade stranke u vlasti i da nemaju cijene.

''Hrvati nisu HDZ BiH, Hrvati nisu Dragan Čović! Hrvatski narod je neravnopravan za razliku od ostalih naroda, ali je više ugrožen od HDZ-a, nego od političkog Sarajeva! Imamo sve instrumente u svojim rukama da popravimo stanje hrvatskog naroda u BiH'', rekao je čelnik republikanaca.

Video: Slaven Raguž: Veću štetu Hrvatima u BiH prave Čović i HDZ, nego političko Sarajevo! 

Rekao je kako je veći problem od nametanja hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dom naroda.

''Diranje u Dom naroda znači diranje u temelj BiH! Jedina egzistencija BiH je Dom naroda! Kada se osigura model da se Hrvatima ne nameće predstavnik u Domu naroda onda će se poštovati individualnost svakog građanina'', rekao je.

Raguž je govorio i o tome kako su godinama upozoravali na ogromno trošenje novca u Civilnim zaštitama i da se zbog svega toga ponašamo kao da je pandemija koronavirusa krenula tek jučer.

Kopirati
Drag cursor here to close