Podrška

Radončić: Neka Bakir putuje i razgovara

"Neka Bakir putuje i razgovara, neka govori što želi, pa i ono s čime se drugi, eventualno, ne slažu, a do kada će i s kojim legitimitetom to činiti mogu odlučiti isključivo glasači", poručio je Fahrudin Radončić.
Vijesti / Politika | 02. 07. 2022. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon najave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da će se odazvati sastanku u Bruxellesu na poziv komesara za proširenje Europske unije Olivera Varhelyia, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić daje sljedeću izjavu za javnost:

"Puno se polemizira o tome treba li Bakir Izetbegović ići u Bruxelles na razgovore na najvišem nivou. Kao što sam i ranije smatrao da treba razgovarati i s Vučićem i s Milanovićem - a bio je odustao pod pritiskom dijela medija i političkih pridika - isto mislim i sada.

Uostalom, Izetbegoviću sam nekoliko puta rekao i u prisustvu uglednih Bošnjaka - a isto sam govorio i u medijima - da za nas Bošnjake od namijenjene nam izolacije, jedino može biti i jeste opasnija naša plašljiva samoizolacija na međunarodnoj i regionalnoj političkoj i diplomatskoj sceni.

Nepotrebni su i štetni ekskluzivistički pregovori "predstavnika tri plemena" za istim stolom, premda on bio i u Bruxellesu. Ali, bilateralni sastanci nemaju alternativu. Bruxelles je odveć važno diplomatsko središte i veliko središte moći da se glas Bošnjaka ne čuje u prvom licu.

Neka Bakir putuje i razgovara, neka govori što želi, pa i ono s čime se drugi, eventualno, ne slažu, a do kada će i s kojim legitimitetom to činiti mogu odlučiti isključivo glasači", poručio je Fahrudin Radončić.

Nakon brojnih reakcija političara na svom Twitter profilu oglaasio se i Izetbegović: 

Kopirati
Drag cursor here to close