Nema osnove

Radončić neće formirati krizni stožer: To bi bilo antiustavno i antizakonsko djelovanje

Vijesti / Politika | 12. 02. 2014. u 16:14 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić nema ustavne i zakonske osnove da po pitanjima javnog reda i mira, koja su po zakonu u isključivoj nadležnosti županija i entiteta, formira bilo kakav krizni stožer, jer bi to bilo antiustavno i antizakonsko djelovanje, priopćeno je danas iz Press centra SBB-a.

''Prema tome, nije točna tvrdnja ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije da je bilo kakav krizni stožer Ministarstva sigurnosti bio formiran prilikom blokade zgrada institucija BiH'', rečeno je u priopćenju.

Napominju da Operativno komunikacijski centar Ministarstva sigurnosti BiH jedino može formirati koordinacijsko tijelo u borbi protiv elementarnih nepogoda kao što su požari ili poplave, jer je to u skladu sa Zakonom o zaštiti i spašavanju BiH.

''Pravo je Lagumdžije da ima retroaktivnu pamet i tvrdnju da je nekada koaliciju sa SBB-om napravio iz nužde, kao što je i puno pravo SBB-a da konstatira kako se Lagumdžija i u ovoj situaciji nalazi u strahu od građana koji traže borbu protiv siromaštva i korupcije'', stoji u priopćenju SBB-a.

Predsjednik SBB-a i ministar sigurnosti je ponovio da neće formirati nezakoniti krizni stožer, koji bi preuzeo zapovjedništvo nad policijom i policajcima i "slao ih na vlastiti narod, uz rizik od obostranog povređivanja i nepotrebne eskalacije sukoba koji se mora riješiti isključivo političkim, a ne policijskim metodama".

Kopirati
Drag cursor here to close