Obratio se medijima

Radončić: Imate i gospodina Komšića koji ne razmišlja da ode s funkcije

''Imate i naše neke zahtjeve vezane da se reduciraju Domovi naroda''.
Vijesti / Politika | 10. 02. 2022. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Fahrudin Radončić obratio se medijima prije nastavka pregovora oko izmjena Izbornog zakona BiH koji se održavaju u zgradi Parlamenta BiH.

Radončić je rekao da SDA i HDZ pet ili šest godina neuspješno pregovaraju i da su međunarodni posrednici i SDA tražili da se u pregovore uključe probosanske stranke, NIP, SBB, NES, i mi smo to uradili.

''Imamo dva tri maksimalistička cilja, da krenem od hrvatske strane koja ima maksimalističke zahtjeve u smislu da imaju stopostotne šanse da dobiju člana Predsjedništva, da ne kažem iz HDZ-a''.

''Imate i naše neke zahtjeve vezane da se reduciraju Domovi naroda. Imate vjerojatno i iskrene želje i prijatelje iz SDA da se ne promijeni Izborni zakon niti SIP, pa da onda izbori budu kao i do sada - sa dosta manjkavosti, krađa i sigurnosti da će gospodin Izetbegović biti član Predsjedništva''.

''Imate gospodina Komšića koji ne razmišlja da možda treba otići sa te funkcije i u takvoj situaciji mi danas pregovaramo. Ono što nas zanima, makar mene iz SBB-a, a uvjeren sam i druge kolege iz NIP-a je država, interes Bosne i Hercegovine, Bošnjaka i sva tri naroda i tako ćemo imati medijaciju koja će sigurno završiti'', kazao je Radončić.

''Dvanaest godina ovi razgovori traju, na način da ćemo iduće ili narednih tjedana moliti s razlogom i nadam se dobiti još jače međunarodne partnere i nadam se njihove ultimativnije zahtjeve prema glavnim akterima ovih pregovora i glavnim ljudima koji nose odgovornost za neuspjeh onih pregovora, a to su naši prijatelji iz SDA i HDZ-a'', zaključio je Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close