Covid-19

Radončić i Sattler: Hitan socioekonomski odgovor na krizu

Razgovarano je i o migrantskoj situaciji u BiH te smještaju migranata i zaštiti koja se provodi od njihove eventualne zaraze virusom COVID-19.
Vijesti / Politika | 07. 04. 2020. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić razgovarao je danas sa šefom delegacije Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU Johann Sattlerom.

Razgovarano je o mjerama koje se poduzimaju u borbi protiv širenja koronavirusa te najurgentnijim potrebama koje imaju institucije u BIH u ovom trenutku, posebno zdravstveni sektor.

Poseban naglasak stavljen je na eventualnu uspostavu jedne vrste udarne grupe na visokoj razini za socioekonomski odgovor na krizu usljed COVID-19. Konstatirana je neosporna potreba unapređenja koordinacije i osiguranja konzistentnog pristupa hitnim ekonomskim mjerama u cijeloj zemlji u cilju odgovora na krizu, ali i radi osiguranja vrijedne inozemne pomoći.

Razgovarano je i o migrantskoj situaciji u BiH te smještaju migranata i zaštiti koja se provodi od njihove eventualne zaraze virusom COVID-19, piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close