Ordenom Aleksandra Nevskog

Putin odlikovao Dodika

Dodik je nagradu dobio za veliki doprinos razvoju kulturno-humanitarnih veza naroda Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 06. 06. 2023. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Rusije Vladimir Putin odlikovao je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Ordenom Aleksandra Nevskog, javlja RT Balkan.

Dodik je nagradu dobio za veliki doprinos razvoju kulturno-humanitarnih veza naroda Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine.

Orden za hrabrost dobio je pisac i vojni novinar Zahar Prilepin, na kojeg je nedavno pokušan atentat.

Istu nagradu posmrtno je dobio njegov suputnik i vozač koji je tom prilikom nastradao i od čije je smrti danas prošlo točno mjesec dana.

Podsjetimo, Dodik se krajem svibnja sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom te istaknuo ''da je RS pokazala svoj značaj kroz taj sastanak''.

"Ključan je bio sastanak s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom koji je trajao više od sat vremena. To je bio dijalog o različitim pitanjima. Predsjednik Putin razumije situaciju i RS neće ostati sama", naveo je Dodik.

Predsjednik RS je dodao da je s Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da neizabrani visoki predstavnik nametne određena rješenja RS, pa i u vezi s imovinom.

Kopirati
Drag cursor here to close