Nestašno

Putin kaže da bi Rusija mogla upotrijebiti nuklearno oružje, ali nema potrebe

"Imam puno židovskih prijatelja. Oni tvrde da Zelenskij nije Židov, već sramota za židovski narod", izjavio je Putin.
Vijesti / Politika | 16. 06. 2023. u 17:59 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putinu rekao je u petak da bi Rusija "teoretski" mogla upotrijebiti nuklerno oružje ako bi postojala prijetnja njezinom teritorijalnom integritetu ili opstojnosti, ali da za to nema potrebe.

"Nuklearno oružje je razvijeno kao jamac naše sigurnosti u najširem smislu riječi i optrojnosti ruske države, ali nemamo tu potrebu (da ga upotrijebimo)", rekao je Putin na Međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt Peterburgu.

Dodao je da bi ruska vojska mogla uništiti dijelove središnjeg Kijeva, ali je, zbog raznih razloga, izabrala to ne učiniti. Nije pojasnio o kojim se razlozima radi.

Napadi na ruska pogranična podrućja, dodao je Putin, pokušaji su da se odvrati pažnja ruskih snaga s ostalih frontova.

Za ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija, koji ima židovske korijene, rekao je da neki Židovi smatraju da je osramotio njihovu vjeru.

"Imam puno židovskih prijatelja. Oni tvrde da Zelenskij nije Židov, već sramota za židovski narod", izjavio je Putin.

Zelenskij, koji je rekao da su neka od braće njegovog pradjeda ubijena u Holokaustu, u više je navrata odbacio optužbe Rusije da u Ukrajini podržava neonaciste.

Putin također predviđa da će Ukrajina uskoro ostati bez svoje vojne opreme i da će potpuno ovisiti o zapadu, što će ugroziti njihovu sposobnost ratovanja na dugi rok.

Ponovio je da Ukrajina nije uspjela ostvariti napredak u svojoj protuofenzivi, istaknuvši da ukrajinska vojska "nema šansi" u srazu s Rusijom.

Prisjećajući se svojih proklamiranih ciljeva na početku rata, "demilitarizacije" i "denacifikacije" Ukrajine, Putin je rekao: "Što se demilitarizacije tiče, Ukrajina će uskoro posve prestati koristiti svoju opremu. Ništa nije ostalo. Sve s čime se bore i sve što koriste stiže izvana. Na taj način se ne možete dugo boriti".

Kopirati
Drag cursor here to close