"Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska"

Prvi Svesrpski sabor u Beogradu

Kako je ranije najavljeno, planirana je zajednička sjednica vlada Srbije i RS-a, kao i zajednički umjetnički program ansambala iz Srbije i Republike Srpske.
Vijesti / Politika | 08. 06. 2024. u 09:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Beogradu se danas održava Prvi svesrpski sabor pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" na kojem sudjeluju izaslanstva iz Srbije i Republike Srpske.

Kako je ranije najavljeno, planirana je zajednička sjednica vlada Srbije i RS-a, kao i zajednički umjetnički program ansambala iz Srbije i Republike Srpske.

Na Svesrpskom saboru sudjeluju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, predstavnici Srba iz regije, kao i crkveni velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve, javlja RTS.

Sabor počinje u Hramu Svetog Save održavanjem molebana za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku, nakon čega će se održati sastanak Vučića i Dodika, kao i Željke Cvijanović, članice Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, predsjednika narodnih skupština Srbije i Republike Srpske i predsjednika vlada Srbije i Republike Srpske sa srpskim patrijarhom Porfirijem.

U podne se održava zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske nakon čega će biti razmijenjeni potpisani dokumenti.

Centralno obilježavanje manifestacije "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" počet će u 17 sati na Trgu Republike.

Vučić je ranije najavio da će na Svesrpskom saboru biti donijeto mnogo važnih odluka, među kojima i odluka dviju vlada o izgradnji memorijalnih centara u Beogradu i Donjoj Gradini.

"Bit će dobrih stvari, s priče ćemo preći na djela", rekao je Vučić.

Također je najavio da će Srbija uplatiti 10 milijuna eura za put Bijeljina – Sremska Rača, za koji je već preuzela obvezu da će ga izgraditi.

Kopirati
Drag cursor here to close