Došao i taj dan

Prvi susret Sattlera i Puljića

Sattler je zahvalio kardinalu Puljiću što je prije nekoliko dana digao glas te progovorio o ljudskom dostojanstvu koje zaslužuje svaki čovjek.
Vijesti / Politika | 06. 01. 2021. u 08:12

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef delegacije Europske Unije u BiH i njezin specijalni predstavnik za BiH Johann Sattler i vrhbosanski nadbiskup metropolita kardinal Vinko Puljić sastali su se službeno prvi put u utorak u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Kako je priopćeno, Sattler je najprije je kardinalu Vinku čestitao božićne blagdane te mu zahvalio što je u prethodnom razdoblju otkako je na čelu Vrhbosanske nadbiskupije bio graditelj mostova.

Zatim su razmijenili mišljenja o aktualnom stanju u državi.

''Obojica su se složili kako je potrebno izgrađivati državu i društvo u kojem će svi biti jednaki pred zakonom i imati jednaka prava te kako je nužno ispraviti greške koje su nastale s Daytonom. Pri tome su istaknuli kako se stvari mogu kretati naprijed unatoč postojećem kompliciranom uređenju. Obojica su se složila kako BiH treba biti država jednakih prava svih njezinih građana i naroda'', navodi se u priopćenju Vrhbosanske nadbiskupije.

Zatim su progovorili i o aktualnoj migrantskoj krizi. Sattler je zahvalio kardinalu Puljiću što je prije nekoliko dana digao glas te progovorio o ljudskom dostojanstvu koje zaslužuje svaki čovjek.

Zaključili su, navodi se, da je to pitanje koje se tiče svih te kako je potrebno napraviti strukturu kako bi se taj problem riješio. Isto tako da je neophodno osigurati osnovne i humane uvjete za život migranata.

Susret je završen zajedničkim željama za zdravljem i blagoslovom u Novoj 2021.

''Vrijedi spomenuti kako je ovo bio prvi susret kardinala Puljića i šefa delegacije EU-a i njezinog specijalnog predstavnika za BiH gospodina Sattlera od njegova stupanja na službu 1. rujna 2019. Obojica su izrazili želju za budućom suradnjom'', navodi se u priopćenju Vrhbosanske nadbiskupije.

Kopirati
Drag cursor here to close