Ruka više

Prva mostarska partija spasila rebalans

Za izglasavanje rebalansa bila je potrebna ruka oporbe pa je za glasovala vijećnica PMP-a Adela Gosto dok su vijećnici Naše stranke i Hrvatske republikanske stranke bili protiv.
Vijesti / Politika | 16. 11. 2021. u 18:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rebalans mostarskog proračuna ''spasila'' je ruka Prve mostarske partije.

Naime, kako vijećnica Ivana Zelenike iz HDZ-a BiH nije bilo na sjednici za izglasavanje rebalansa bila je potrebna ruka oporbe pa je za glasovala vijećnica PMP-a Adela Gosto dok su vijećnici Naše stranke i Hrvatske republikanske stranke bili protiv.

Vijećnik SDP-a je bio suzdržan.

Podsjetimo, glavna tema 13. sjednice Gradskog vijeća bila je sigurnost u Gradu Mostaru te nemili događaji s mostarskih ulica koji su obišli regiju. 

Vijećnik HRS-a Silvio Bubalo napomenuo je kako su još na 8. sjednici Gradskog vijeća usvojeni Zaključci o sigurnosti od kojih, kako navodi, "nema ništa". 

S njim je se složio i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić koji je u razgovoru s novinarima otkrio kako su oni predani Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ-a, ali ništa nije urađeno.

O sigurnosti u Mostaru govorio je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić koji je naglasio kako Mostaru treba pomoć viših razina vlasti

Također, vijećnici su raspravljali i o imenovanju direktora javnih poduzeća, a Kordić je naglasio kako "stoji iza njih" te zatražio vijećnike da pruže podršku novoizabranim direktorima. 

Razgovarano je i o Inicijativi HDZ-ove vijećnice o stambenoj problematici prosvjetnog kadra, kao i dugim listama čekanja u mostarskim vrtićima

Nelegalna gradnja također je bila jedna od tema na mostarskom gradskom vijeću, a prema riječima gradonačelnika, Mostar je svjestan kako "masovno rušenje nije dugoročno rješenje". 

Kopirati
Drag cursor here to close