Lipanjske zore

Proslavljena 28. obljetnica oslobođenja općine Stolac

Prije 28. godina u akciji „Lipanjske zore“ na blagdan sv. Ante Padovanskoga, postrojbe Hrvatskog vijeća obrane oslobodile su područje općine Stolac
Vijesti / Politika | 13. 06. 2020. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu "Lipanjskih zora" u Stocu je danas svečano obilježena "28. obljetnica oslobođenja Stoca".

Obilježavanju obljetnice nazočilo je i izaslanstvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH  Dragan Čović.

Program obilježavanja započeo je u 9,00 sati u stolačkoj župnoj crkvi, sv. Ilije Proroka svečanom sv. Misom za sve poginule hrvatske branitelje stolačkog kraja. Misu je predvodio stolački župnik don Rajko Marković.

Nakon sv. Mise program je nastavljen kod središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u centru Stoca, gdje je održana prigodna svečanost polaganja vijenaca i svijeća te župnikova molitva i odrješenje za sve poginule hrvatske branitelje.

"Prije 28. godina u akciji „Lipanjske zore“ na blagdan sv. Ante Padovanskoga, postrojbe Hrvatskog vijeća obrane oslobodile su područje općine Stolac. Bila je to veličanstvena i pobjedonosna akcija kojom su konačno otvorena vrata budućnosti slobodne Hercegovine", priopćeno je iz HDZBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close