Pred sjednicu

Propalo imenovanje Radmile Komadine?

Protiv Komadine kao savjetnice bili su Silvio Bubao (HRS), Boška Ćavar (Naša stranka) i Sanel Žuljević (SDP).
Vijesti / Politika | 23. 03. 2021. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Mostara odbilo je u ponedjeljak prijedlog da za glavnu savjetnicu bude imenovana Radmila Komadina iz HDZ-a.

Komadina je na ovaj poziciji bila sve od 2006. godine  i to kao desna ruka dosadašnjeg gradonačelnika Ljube Bešlića.

Za njezino imenovanje bili su predsjednik Komisije Goran Bošnjak(HDZ BiH), te Adil Šuta (SDA), dok su protiv bili Silvio Bubao (HRS), Boška Ćavar (Naša stranka) i Sanel Žuljević (SDP). Sjednici nije nazočila, kako se navodi, iz opravdanih razloga, Adela Gosto iz Prve mostarske partije.

Kako navodi Dnevni avaz, njih troje su bili protiv imenovanja, jer su smatrali ''da Komadina snosi odgovornost za katastrofalno stanje u Mostaru tijekom proteklih više od deceniju koliko je na toj poziciji''.

Sarajevske novine tvrde kako prijedlog za imenovanje Komadine na poziciju glavne savjetnice Grada Mostara, na sjednici Gradskog vijeća, neće podržati SDP, Naša stranka, HRS i, vjerojatno, Prva mostarska partija.

U odluci se navodi kako je ispoštovana procedura imenovanja, ali je nakon glasovanja, troje članova provjerenstva bilo protiv.

Foto: Bljesak.info / Ljubo Bešlić i Radmila Komadina

Kako neslužbeno doznaje portal Bljesak.info, i ovog puta došlo je do nesnalaženja u procedurama pa navodno ovo imenovanje nije ni trebalo ići pred spomenuto povjerenstvo. No, sad kad je pred njim palo, teško je očekivati da bi vijećnici podigli ruku za nešto što je u povjerenstvu odbijeno.

Inače, pred mostarskim gradskim vijećnicima naći će se i nacrt proračuna koji se ne razlikuje previše od ranijih projekcija za mostarsku blagajnu. Kako smo ranije objavili, u projekcijama proračuna navodi se kako je zatraženo povećanje od 75 posto za čišćenje grada.

Kopirati
Drag cursor here to close