Svi savjetuju Komšića

Promjena dresova: Najbliži Nikšićev suradnik prelazi u Komšićev tim

''Da, točno je da sam imenovan na savjetničko mjesto. Dobio sam odluku, ali nisam još dobio rješenje'', rekao je kratko Mikulić.
Vijesti / Politika | 23. 03. 2019. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U političkim kuloarima Sarajeva kružila je vijest da će član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, dobiti značajno pojačanje u svom savjetničkom timu.

Komšić, kako saznaje Slobodna Bosna iz pouzdabih izvora, već neko vrijeme pregovara sa Zoranom Mikulićem, članom Predsjedništva SDP-a iz Hercegovine, koji spada u red najbližih suradnika vodeće opozicijske stranke u BiH, Nermina Nikšića.

Komšić je kako piše Slobodna Bosna „potpisao“ za Komšića, i već od ponedjeljka, 25. ožujka počet će s radom u Predsjedništvu BiH.

Tu je vijest Mikulić potvrdio i u razgovoru za Večernji list. Nekadašnji ministar pravosuđa Federacije BiH kratko je rekao da je imenovan za savjetnika. Tako će postati novi Komšićev savjetnik, a on je osobno jučer u telefonskom razgovoru potvrdio tu informaciju.

''Da, točno je da sam imenovan na savjetničko mjesto. Dobio sam odluku, ali nisam još dobio rješenje'', rekao je kratko Mikulić.

Na pitanje jesu li točne informacije kako je iz SDP-a BiH prešao u DF, Mikulić je rekao da to nije točno, i da će ostati u SDP-u, nadajući se da će se dvije sestrinske stranke naposlijetku udružiti i spojiti u jednu.

Prema informacijama "Slobodne Bosne", čelnik SDP-a, Nermin Nikšić, već je obaviješten o ovom transferu i vijest mu nije baš dobro sjela. Usprkos tome neće poduzimati nikakve "mjere" protiv Mikulića, mada je gotovo sugurno Mikulićeva karijera u SDP-u završena. Upućeni naime tvrde da Nikšić pomalo paranoično reagira na ovakve aranžmane, pronalazeći u njima potencijalnu klicu razdora u SDP-u i najavu nove kadrovske selidbe iz SDP-a u DF poput one iz travnja 2013. godine kada je Komšić osnovao Demokratsku frontu i privukao ogrpman broj članova SDP-a.

Inače, savjetnički tim Željka Komšića trenutno je najmalobrojniji u Predsjedništvu BiH.


Kopirati
Drag cursor here to close