Naša stranka

Problem Srba u HNŽ-u: Skupljanje bodova u neumornoj igri političke trgovine

Naša stranka smatra da o pravima Srba u HNŽ nitko zaista i ne razmišlja
Vijesti / Politika | 04. 10. 2017. u 17:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka (NS) Mostar smatra da problem nekonstitutivnosti Srba u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sve političke opcije koriste samo za skupljanje bodova u neumornoj igri političke trgovine, a da o pravima Srba niko zaista i ne razmišlja.

''HDZ ovakve priče drži na čekanju uvjetovajući ih izmjenama Izbornog zakona, svojom glavnom političkom frustracijom zadnjih godina", kazala je, uz ostalo, predsjednica Naše stranke Mostar Irma Baralija.

Dodala je i kako su druge političke stranke, koje sad zagovaraju rješenje ovog problema, imale vremena da kroz obnašanje vlasti zaista pokažu kako vide Srbe u HNŽ.

''Ne treba hercegovačkim Srbima ustavna konstitutivnost koja je sama sebi svrha, već zbog ravnomjernog ostvarivanja prava na zaposlenje, financiranje svojih kulturnih institucija, te za rješenje brojnih drugih životnih problema", kazala je Baralija.

Ona je istaknula kako su obnašatelji vlasti u HNŽ imali dvadeset godina mogućnosti da unaprijede ustavnopravni i socijalni položaj Srba te da po tom pitanju nisu uradili ništa.

"Ustav je važan, ali je jednako važan život i svakodnevnica koja je dodatno komplicirana, nažalost, ako ste Srbin u HNK“, zaključila je Baralija te pozvala sve aktere te političke borbe da kad govore o konstitutivnosti Srba krenu razmišljati o Srbima, a ne o vlastitim političkim interesima, priopćeno je iz Naše stranke Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close