Veleposlanica OESS-a

Mostar bi mogao dobiti spomenik posvećen civilnim žrtvama rata

Jedna od tema sastanka bila je mogućnost izgradnje spomenika za sve civilne žrtve proteklog rata,
Vijesti / Politika | 27. 04. 2021. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Veleposlanica OESS-a Kathlen Kavalec s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Mostara Salemom Marićem

U Gradskoj vijećnici održan je sastanak veleposlanice OESS-a Kathlen Kavalec s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Mostara Salemom Marićem. Sastanku je bio nazočan i voditelj Ureda OESS-a u Mostaru, Ioannis Piliouris.

Veleposlanica Kavalec čestitala je gradonačelniku Kordiću i predsjedniku Gradskog vijeća Mariću na izboru za čelne funkcije te istaknula važnost provedbe loklanih izbora u Mostaru.

Naglasila je kako se misija OESS-a u BiH, zajedno s ostalim predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, zalagala se za njihovo održavanje i sudjelovala u njihovoj provedbi.

Sudionici sastanka su se složili kako su velika očekivanja građana Mostara da se procesi i projekti u Mostaru koji su bili usporeni ili odgođeni sada ubrzaju, jer Grad konačno uz gradonačelnika sada ima i Gradsko vijeće te da su spremni svi zajedno raditi kako bi se što prije ostvario konkretan rezultat i nadoknadili zaostatci.

Uz ostalo na sastanku je bilo riječi o projektu završetka obnove zgrade Glazbene/Muzičke škole, a istaknuo je da postoji spremnost da se zgrada obnovi kako bi se osigurali kvalitetni uvjeti za glazbeno obrazovanje.

Misija OESS-a u razgovoru s gradnačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća ponudila je svoju pomoć kroz različite projekte koji se tiču transparetnosti, digitalizacija i informatizacije Gradske uprave i Gradskog vijeća Mostara.

Također, jedna od tema sastanka bila je mogućnost izgradnje spomenika za sve civilne žrtve proteklog rata, priopćeno je. 

Kopirati
Drag cursor here to close