Iz pera književnika

Prijetnje zastupnici iz Mostara: Želimo ti da doživiš patnje logoraša

Iako stranka ne navodi povodom čega su upućene prijetnje, radi se o tome jer je Halilović na sjednici federalnog parlamenta glasala za imenovanje Marina Vukoje za suca Ustavnog suda BiH.
Vijesti / Politika | 30. 05. 2024. u 12:48 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iživljavanje na društvenim mrežama s pozivima na linčovanje, prijetnjama, najgorim psovkama i klevetama mora odmah prestati a nadležne policijske službe moraju poduzeti korake kako bi se osigurala sigurnost i kako bi se spriječilo ono najgore što može uslijediti'', objavio je mostarski ogranak stranke Narod i pravda povodom prijetnji upućenih federalnoj zastupnici Suadi Halilović.

Stranka navodi kako reagira ''vezano za iživljavanje na društvenim mrežama, pozivima na linčovanje, prijetnjama i uvredama'' prema zastupnici u Parlamentu Federacije.

''Dva dana traje orkestrirano iživljavanje pod plaštom lažnog patriotizma nad našom zastupnicom u Parlamentu Federacije BiH Suadom Halilović, upućuju joj se prijetnje, poruke morbidnog sadržaja, na portalima pozivaju da proživi logor riječima: 'Suada, želimo ti da doživiš patnje logoraša koje je tvoj šef Dragan Čović izrabljivao u firmi Soko!'. Sve granice normalnog razuma su pređene, ovo više nije sloboda govora, ovo je čisto ugrožavanje sigurnosti i crtanje mete na čelo'', navodi se u priopćenju mostarskog ogranka NiP-a.

Iako stranka ne navodi povodom čega su upućene prijetnje, radi se o tome jer je Halilović na sjednici federalnog parlamenta glasala za imenovanje Marina Vukoje za suca Ustavnog suda BiH.

Navedenu poruku objavio je portal Senzor, a tekst potpisuje Muhamed Mahmutović u kojem navodi kako zastupnicu treba staviti na stup srama te da je njezin glas bio jedan od presudnih glasova za imenovanje Vukoje za suca u Ustavnom sudu.

Mahmutović se predstavlja kao novinar i književnik koji ''prati postmodernistički model pisanja''. Rođen je u Krakači kod Cazina, a od godine 2000. živi u Švedskoj.

 

Kopirati
Drag cursor here to close