''S njim EU ima šansu da preživi''

Dodik se raduje susretu - ''Orban je pobornik racionalne i realne Europe''

Milorad Dodik nahvalio je Viktora Orbana, koji je po njegovom mišljenju racionalan, te da s njim EU ima šansu da preživi. na ovom drugom liberalno apstraktonom koji gura interes određnih i najjačih u eu predstavlja problem
Vijesti / Politika | 01. 10. 2023. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istaknuo je da se raduje sedmom službenom susretu s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, koji je, kako je napomenuo, neprikosnoveni lider suverene mađarske politike, ali i pobornik racionalne i realne Europe.

''Novi politički narativi pokazuju da se na scenu opet vraća briga o vlastitoj naciji i njenom napretku'', napisao je Dodik na društvenoj mreži Twitter.

Milorad Dodik pohvalio je Viktora Orbana govoreći kako s njim EU ima šansu da preživi. 

''Na ovom drugom liberalno apstraktonom koji gura interes određnih i najjačih u EU predstavlja problem'', rekao je.

Dodik je zahvalio Orbanu što je, kako je istaknuo, izdržao sve političke napade i ostao čvrst u svojim uvjerenjima, prenosi RTRS.

Predsjednik Srpske boravit će danas i sutra u Mađarskoj, podržavajući srpsku zajednicu u Mađarskoj.

Došao je da otvori manifestaciju "Srpski dani" u Mađarskoj u nadi da će postati tradicija.

Video: Milorad Dodik o Srpskim danima u Mađarskoj

Dodik će se danas sastati se Njegovim preosveštenstvom episkopom budimskim Lukijanom u Tekelijanumu u Budimpešti, gdje će potom u nazočiti svečanom otvaranju manifestacije "Srpski dani".

Sutra, drugog dana posjete Mađarskoj, Dodik će održati sastanak i radni ručak s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, u Karmelićanskom manastiru u Budimu.

Kopirati
Drag cursor here to close