Dani mladih

Prigodnom svečanošću otvoreni 'Dani mladih' u Mostaru

Vijesti / Politika | 27. 04. 2013. u 12:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dani mladih islamske zajednice započeli su jučer i trajat će do 28.04.2013., a sve u sklopu manifestacije 'Dani mevluda i zikra 2013.', koji su osim ovog događaja obogaćeno još i drugim kulturnim i vjerskim događajima.

U ovim susretima sudjeluje oko stotinjak mladića i djevojaka iz 22 medžlisa IZ s područja BiH i mladi ispred Mešihata IZ u Sloveniji. Koordinator planiranih aktivnosti ovih susreta je Info-servis za mlade Medžlisa IZ Mostar.

U svečanom programu otvaranja dana mladih prigodnu dobrodošlicu i izraze zahvalnosti za razumijevanje i podršku sudionicima je izrazio Eldis ef. Balić, rukovoditelj Info-servisa MIZ Mostar.

Obraćajući se sudionicima i gostima na otvaranju ove manifestacije glavni imam Medžlisa IZ Mostar Salem ef. Dedović je naglasio opredijeljenost Islamske zajednice da objektivno sagleda ulogu i poziciju mladih u aktualnom društvenom kontekstu.

Sudionicima mostarskih Dana mladih obratio se i mostarski muftija Seid ef. Smajkić. Dane mladih u svojstvu izaslanika vjersko - prosvjetne službe Rijaseta IZ u BiH svečano je otvorio direktor medrese 'Osman ef. Redžović' iz Visokog Dženan Handžić.

Dani mladih trajat će do 28. travnja, za kada je najavljeno zatvaranje susreta i večer ilahija i kasida. Sudionici će biti smješteni u novopokrenutom Medžlisovom Studentskom hotelu u Mostaru. U glazbenom dijelu programa nastupio je zbor El Kamer iz Mostara.

U nastavku manifestacije 'Dani mevluda i zikra 2013.' ...

Za ponedjeljak 29.04. planirana je tribina sa temom 'Uvjeti za transformaciju u suvremenom dobu', a koju će voditi prof.dr. Šefik Kurdić. Tribina će se održati od 19 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

Od 03. do 05. svibnja bit će održani susreti bh. medresa. Predavanje mr. Kenana Musića na temu 'Mladi i vjera' bit će održano 04. svibnja u centru 'Kralj Fahd' od 19 sati. 07.05. je dan džamija, te će se upriličiti posjeti džamijama u Bileći i Trebinju, a Mevlud će biti održan u Grančarevu poslije podne namaza.

Istoga dana održat će se tribina 'Mogućnosti i perspektive Bošnjaka' na kojoj će sudjelovati akademik Esad Duraković. Tribina će se održati u Narodnom pozorištu s početkom od 19 sati. U četvrtak 09.05. proučit će se hatma dova šehidima BiH, a u znak sjećanja na 09. svibanj i heroje 'Vranice'. Ovaj događaj će biti upriličen na Šehitlucima u Mostaru u 12 sati.

Kelime-i-tevhid bit će održan u Koskinoj džamiji iza ikindije namaza, dok će medžlisi-zikr, ders i kijam-zikr biti upriličen u dvorištu Tekije u Blagaju iza jacije namaza. 11. svibnja održat će se središnja manifestacija Mevluda i zikra u dvorištu Tekije u Blagaju od 11 sati, priopćeno je iz Medžlisa islamske zajednice Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close