Tresu li vam se gaće?

Preuzimanje bolnice: Liječnici otjerali ljude iz ministarstva – Razgulite!

Uposlenici bolnice danima štrajkaju zbog odluke o smjeni Milorada Drljevića i postavljanju Jovana Okuke
Vijesti / Politika | 19. 10. 2017. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Popijte kafu i razgulite'', poručeno je djelatnicima Ministarstva zdravstva RS u zvorničkoj bolnici.

''Gdje ste vi pošli? ‘Ajmo nazad!'', tako je ispred zvorničke bolnice dočekano povjerenstvo koju je poslao ministar zdravlja RS a koja je trebala, kako navodi Alternativna televizija, ''asistirati'' novoimenovanom direktoru da sjedne u fotelju.

Naime, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je  da je Vlada Srpske razriješila dužnosti direktora Bolnice u Zvorniku Milorada Drljevića zbog narušenih međuljudskih odnosa u toj zdravstvenoj ustanovi. No, Drljević misli drugačije.

Uposlenici bolnice danima štrajkaju zbog odluke o smjeni Milorada Drljevića i postavljanju Jovana Okuke.

''O kavom dvojnom moralu mi to govorimo. O čemu mi to govorimo. Sram vas bilo. Ma nema, ajde popijte kafu, srećan put, doviđenja, razgulite'', kazao je kirurg Zoran Komljenović.

Zdravstveni radnici koji se protive smjeni ponavljaju kako su obmanuti jer im je prvo rečeno da Drljević mora ići zbog narušenih međuljudskih odnosa da bi se dan kasnije promijenio razlog i službeno navedeni dugovi. Zato su štrajkači očekivali ministra umjesto komisije.

Dok im on ne stigne, nastavljaju sa mirnim protestima dok se ne opozove odluka Vlade. Ponovo tvrde da je ''sve maslo'' SNSD-ovog Lazara Prodanovića, prvog čovjeka te stranke u Zvorniku i zastupnika u Parlamentu BiH.

''Pitamo –ministra, pitamo predsjednika Dodika za kojeg smo svi ovdje 99 posto glasali i podržavali, išli u prve redove. Pitamo – da li su bolnica Rajka Dukića u Milićima, i bolnica Lazara Prodanovića u Bratuncu važnije od većeg državnog interesa nego bolnica, Javna zdravstvena ustanova Zvornik koja pokriva osam općina, 150.000 ljudi na glavnom putu između Sarajeva i Beograda?”, rekao je kirurg Zoran Komljenović.


Ministar Bogdanić je naveo pak kako je direktor Drljević u proteklom razdoblju dobro vodio Bolnicu u Zvorniku do unazad nekoliko mjeseci, kada je ''očigledno iz nekog razloga došlo do poremećenih međuljudskih odnosa''.

Naveo da je to dovelo do toga da je određen broj kolega napustio ovu zdravstvenu ustanovu, ističući da su razne organizacije boračke, sindikalne i druge uputile dopis njemu kao ministru da stanje u Bolnici u Zvorniku nije dobro i da će to dovesti do daljeg kadrovskog osipanja u Bolnici.

''Cijenili smo da ako dođe do toga da ostanemo bez najkvalitetnijeg liječničkog kadra, iako je Bolnica u Zvorniku stabilna zdravstvena ustanova, može doći i do drugih nesagledivih posljedica'', kaže Bogdanić.

Rekao je kako su ocijenili da je pojedinac uvijek manje bitan od cjelokupnog sustava i odlučili da imenuju Jovana Okuku za v.d. direktora ove zdravstvene ustanove.

Kopirati
Drag cursor here to close