Komšić Srbiji

Prepucavanje zemljopisom: Srpski, partizanski ili bosanski Drvar

Srbijanski veleposlanik je rekao kako će Ured biti u funkciji povezivanja Srba koji žive u BiH s maticom Srbijom.
Vijesti / Politika | 17. 04. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na izjavu veleposlanika Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića koji je u utorak prilikom otvaranja Konzularnog ureda Republike Srbije u Drvaru kazao će "Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio".

Komšić je rekao da "Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti", priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

''Drvar je partizanski i oduvijek je bio bosanski grad. Uvijek će to i biti, unatoč željama i pretenzijama Srbije na Bosnu i Hercegovinu, koje su se zadnjih desetljeća manifestirale kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane. Nadam se da će se ambasador Srbije, ubuduće, suzdržati od srbiziranja bosanskohercegovačkih gradova. U ovoj državi ima mjesta za sve, ali nema mjesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet'', naveo je Komšić.

Naime, Đorđević je rekao kako će Ured biti u funkciji povezivanja Srba koji žive u BiH s maticom Srbijom.

''Nadam se da će se raseljeni vratiti i da će u perspektivi Drvar biti srpski grad kao što je uvijek i bio'', naglasio je.

Načelnica općine Drvar Dušica Runić rekla je da je otvaranje konzulata Srbije u Drvaru ''još jedan od dokaza da je ostanak i opstanak srpskog naroda na ovom prostoru zajamčen''.


Dodala je kako je ponosna što je Drvar kao najzapadnija i najbrojnija srpska povratnička općina od danas i službeno mjesto okupljanja srpskog naroda.

''Ovo je naša kuća, ovo je bila, jest i bit će naša zajednička matica'', poručila je.

Kopirati
Drag cursor here to close