Oglasilo se Rukovodstvo

Zastupnički dom Parlamenta FBiH: Dokumenti u kojima se poziva na rat su falsifikat

Kako navode, iz Parlamenta FBiH nije otišao niti jedan službeni dopis s informacijama koje bi se odnosile na bilo kakvo predviđanje sukoba, a pogotovo ne poziv na oružje.
Vijesti / Politika | 25. 04. 2024. u 14:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom lažnih informacija koje su se pojavile na memorandumima Parlamenta FBiH i radnih tijela Parlamenta a u kojima se poziva na sukobe, rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH poručilo je građanima da ne vjeruju tim informacijama.

Ističu da iz Parlamenta FBiH nije otišao niti jedan službeni dopis s informacijama koje bi se odnosile na bilo kakvo predviđanje sukoba, a pogotovo ne poziv na oružje.

"Radi se o falsifikatima kojima je cilj da podignu paniku među stanovništvom. Pozivamo građane na oprez prilikom informisanja te da sve vijesti do kojih dođu, a tiču se Parlamenta FBiH, provjeravaju na našoj službenoj stranici. Pozivamo također i policijske organe da što prije istraže ko je tvorac falsifikata i ko sebi daje za pravo da pokušava kompromitovati najviši zakonodavni organ u Federaciji BiH", priopćeno je iz Ureda predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Podsjetimo, društvenim mrežama posljednjih dana kružio je pamflet, čiji su navodni potpisnici predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) i bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, a u kojemu se navodi da je ugrožena sigurnosna situacija u BiH.

Na prvi pogled zbog gramatičkih grešaka jasno je kako je riječ o lažnom dokumentu, no ipak su pojedini građani povjerovali u njega.

Sve je ranije demantirao i predsjednik Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Kopirati
Drag cursor here to close