Priopćenje

Predsjedništvo: Dvojica zovu trećeg da ''digne'' helikopter

''Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nijednom nije dao suglasnost''.
Vijesti / Politika | 29. 03. 2022. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovom prigodom pozivamo člana Predsjedništva BiH Dodika da odmah da svoju suglasnost za uporabu helikoptera OSBiH kako bi se pomoglo u gašenju požara'', priopćeno je iz Ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH.

Naime, u vezi s tvrdnjama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o odlučivanju o korištenju resursa OS BiH u slučajevima gašenja požara, Ured predsjedatelja Predsjedništva BiH obavještava javnost o sljedećim činjenicama.

''Predsjedništvo BiH je u ovom mandatu održalo 24 redovite sjednice, na kojima su bili nazočni članovi Predsjedništva BiH, a 25. sjednica je zakazana za 31.3. 2022. godine. Istodobno je održano 150 izvanrednih sjednica, od čega 8 uz fizičku nazočnost članova Predsjedništva BiH i 142 telefonskim putem'', stoji u priopćenju.

Dodaju kako je ''na izvanrednim telefonskim sjednicama odlučivano o korištenju OS BiH za gašenje požara po zahtjevima lokalnih civilnih tijela''.

''U vezi s trenutačnim zahtjevima za gašenje požara, predsjedatelj Predsjedništva BiH je, po istoj proceduri kao i na prethodne 142 sjednice, odmah po prijamu zahtjeva u tri navrata putem elektroničke pošte tražio suglasnost članova Predsjedništva BiH za korištenje resursa OS BiH za gašenje požara'', istaknuli su.

Dodaju kako su ''svaki put suglasnost dali predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, dok član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nijednom nije dao suglasnost''.

''Osim toga, napominjemo da je tijekom prošle godine održano nekoliko izvanrednih sjednica s fizičkom nazočnošću članova Predsjedništva BiH, na kojima se razmatralo korištenje resursa OSBiH za gašenje požara. Ni na jednu od tih sjednica se nije odazvao član Predsjedništva Dodik niti je dao suglasnost, zbog čega se nije moglo odobriti korištenje resursa OSBiH u svrhu pomoći lokalnim civilnim tijelima i stanovništvu'', zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close