Susret s Pahorom

Predsjedništvo BiH u službenom posjetu Republici Sloveniji

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik će 4. i 5. prosinca 2019. godine boraviti u zvaničnom posjetu Republici Sloveniji.
Vijesti / Politika | 03. 12. 2019. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik će 4. i 5. prosinca 2019. godine boraviti u zvaničnom posjetu Republici Sloveniji.

U srijedu, 4. prosinca u čast dolaska članova Predsjedništva BiH, na Kongresnom trgu u Ljubljani s početkom u 10.00 sati, bit će upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će ih dočekati predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor. Nakon svečanog dočeka vijence će položiti predsjedatelj i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Spomenik žrtvama ratova (na Kongresnom trgu), a potom će s predsjednikom Republike Slovenije svečano otkriti Klupu prijateljstva.

Nakon toga će u Predsjedničkoj palači bit će održan susret članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Slovenije, a predviđen je i susret s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom, navodi se u priopćenju Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH će posjetiti Međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i razgledati izložbu fotografija 'Deset godina rada ITF-a u Bosni i Hercegovini na polju deminiranja'.

U četvrtak, 5. prosinca na Novoj univerzi u Ljubljani bit će održana predavanja članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora i članova akademske zajednice na temu ''Pogledi/stajališta na ustavnopravna pitanja Bosne i Hercegovine'', a nakon toga je planiran sastanak zvaničnih izaslanstava Bosne i Hercegovine s izaslanstvom Vlade Republike Slovenije na čelu s predsjednikom Vlade Marjanom Šarecom.

Kopirati
Drag cursor here to close