Optužbe na optužbe

Predsjednik Srbske časti odgovorio na napade

Kaže kako je udruženje provodilo humanitarne akcije, pomagalo socijalno ugroženima hranom i novčano.
Vijesti / Politika | 15. 01. 2018. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Razumijem da novinar Žurnala može da napiše i ne razmišlja o tuđim životima. Ali da ministar tako priča, to je smiješno. Ako sam i za šta kriv - neka me osude", izjavio je za N1 Igor Bilbija, predsjednik Udruženja "Srbska čast" rekavši kako njegovo Udruženje nije politički obojeno, i da ih nitko ne financira.

"Što se tiče Udruženja Srbska čast, mi nemao članove, imamo simpatizere. Moj brat ima registrirano Udruženje u Srbiji, mi ovdje nemamo ali radimo na tome. Imamo puno simpatizera, mi smo patriotska organizacija, udruženje pravoslavaca, Srba, koja pokušava da pomogne našem narodu u skladu s našim mogućnostima", rekao je Bilbija.

Kaže kako je udruženje provodilo humanitarne akcije, pomagalo socijalno ugroženima hranom i novčano.

"Kada smo pravili akciju za pomoć dječaku iz Banja Luke, operacija očiju, 1.200 eura su nam poslali Bošnjaci iz Beča. Na moje ime, Igor Bilbija", rekao je te prokomentirao izjave ministra sigurnosti Dragana Mektića o Udruženju.

"Da sam ja osobno u pitanju ne bih komentirao. Jer je to bolesna laž. Pošto je organizacija u pitanju, to je bolesna izmišljotina. Napad je to na mene, moju obitelj, moju sigurnost. Ja kao pravoslavac, Srbin, imam drugara Hrvata, Bošnjaka, Albanaca. Oni su se pokazali u ova tri dana, zvali su me privatno. Neki su htjeli da dođu i sjede sa mnom. Moji Bošnjaci će da vam kažu tko sam i što sam'', rekao je.


Naveo je ako Milorad Dodik i SNSD ne financiraju rad Udruženja.

"Ja predsjednika Milorada Dodika ne poznajem. Niti on mene. Slikali smo se, čast mi je slikati se s predsjednikom Republike Srpske. Slavio sam Dan RS, slavit ću ga dok RS postoji. Nisam ja sam na ulici bio, tisuće su bile. Nismo ništa napravili. Mi nemamo ništa s politikom, nismo obojeni, niti imamo fondacije s političarima", rekao je Bilbija koji još uvijek ne zna hoće li tužiti ministra Mektića.

"Ne znam koliko se pitam, poručujem vlastima da provedu istragu. Sam ću da idem gdje treba. Volio bih sutra da se to desi. Neka se ispita novinar Avdo Avdić. I ministar Mektić. Kakve on to tvrdnje ima. Što sam ja to uradio i moja organizacija? Što smo pomogli ne znam ni ja koliko obitelji, skupili novac i odnijeli. Iz svog džepa što odvajamo. Nas nitko nije platio da odemo na Dan Republike Srpske. Izdvojili smo svoje vrijeme, odveli svoje žene i djecu. Imamo pravo da ga slavimo. Naš slogan je da volimo svoje i poštujemo tuđe. Nikad nisam bio nacionalno nastrojen kako su me predstavili. Ovo je atak na mene i moju obitelj. Da sam takav kako su me predstavili, ne bih imao ovoliko Bošnjaka i Hrvata drugara koliko imam", rekao je za N1 Bilbija.

Kopirati
Drag cursor here to close