Edin Zagorčić

Predsjednik mostarskog SDP-a dao ostavku

Zagorčić je ostavku objavio na svom Facebook profilu te napisao i sedam razloga zbog čega je to uradio
Vijesti / Politika | 25. 07. 2019. u 22:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Mostar Edin Zagorčić podnio je ostavku na svoju funkciju te time otvorio još jedno polje podjela u najvećoj stranci bh. ljevice, piše Klix.

Zagorčić je ostavku objavio na svom Facebook profilu te napisao i sedam razloga zbog čega je to uradio. Prvi od njih je "nekorektan i ignorantski odnos rukovodstva stranke prema legalno izabranim organima Gradske organizacije.

Dalje navodi formiranje duplog izbornog štaba podržanog od predsjednika SDP-a te te izdaju gradske organizacije od nekih članova bliskih predsjedniku. Za njih Zagorčić kaže da su došli u SDP da bi kupili svoju budućnost.

Navodi kao razlog i napuštanje uglednih članova, lošu kadrovsku politiku, neodgovoran odnos prema imovini SDP-a te pogubnu financijsku politiku. Zagorčić navodi da njegova ostavka nije ne znači odlazak iz partije niti prelazak u drugi politički subjekat, piše Klix.

"Jednostavno nisam spreman dijeliti odgovornost za neostvarena prava", zaključio je.

Ostavka Edina Zagorčića na mjesto predsjednika SDP-a Mostar nastavak je dugogodišnjih podjela unutar Gradskog odbora te sukob jedne struje s predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem. Nikšić je često znao istaći da je Mostar jedna od rijetkih organizacija u kojoj je gubio unutarstranačke izbore.

Kopirati
Drag cursor here to close