Mladi nas vode

Predrag Matvejević uputio podršku prosvjedima građana Mostara

Vijesti / Politika | 13. 02. 2014. u 16:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko dvije stotine građana okupilo se danas u 16 sati na Španjolskom trgu u Mostaru kako bi još jednom iskazali svoje nezadovoljstvo aktualnom situacijom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i u zemlji, pozivajući i ostale građane da im se pridruže.

Obraćajući se nazočnima Muharem Hindić - Mušica, mostarski aktivist za ljudska prava, zamolio je sve građane Mostara da se pridruže prosvjedima i da se ne trabaju plašiti nikoga. Poručio je da mladi moraju da preuzmu vlast i da je ovo njihovo vrijeme.

- Ovaj točak lagano se okreće, on lagano ide. Mladi nas vode u novi svijet i u to ćete se uvjeriti - kazao je Hindić.

Podršku prosvjedima građana Mostara uputio je Mostarac, akademik, pisac i publicist Predrag Matvejević. U pismu podrške, koje je pročitano, Matvejević kaže kako osuđuje paljevine te da je protivnik dijeljenja grada na dvoje, navodeći kako je posebno važno da ovi prosvjedi koji su izazvani uskraćivanjem slobode i kruha ljudima, ne budu agresivni, da ih oni kojima ne odgovaraju ne prikažu u drugačijem svjetlu.

- U svakim prosvjedima uvijek postoji manjina koja vuče na svoju stranu. Demonstrantima poručujem da izbjegnu takvu manjinu i da govore samo u ime poniženih, gladnih, obespravljenih i osiromašenih. U BiH je mnogo ljudi koji hoće da se bore protiv toga - poručio je Matvejević u pismu.

Na prosvjedu je najavljeno kako će se u 17 sati u OKC-u Abrašević održati plenum građana Mostara na kojem bi se trebali konkretizirati zahtjevi prosvjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close