Najveći hrvatski problem

Predizborni rat Hrvata: Tko je kome ukrao slogan?

Stranke okupljene oko HDZ-a 1990 tvrde kako je slogan 'Zajedništvo' intelektualno vlasništvo ove koalicije. Pod istim sloganom stranke oko HDZ-a BiH kreću u izbornu utrku.
Vijesti / Politika | 05. 09. 2018. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Krađa tuđega intelektualnoga vlasništva krajnje je nekorektan i nemoralan čin, a podliježe i određenim pravnim sankcijama'', objavila je Koalicija Hrvatsko zajedništvo predvođena HDZ-om 1990 tvrdeći kako ih je HDZ BiH i stranke okupljene oko te stranke pokrao u sloganu.

''Pozivamo HDZ BiH i stranke okupljene oko njega na promjenu naziva njihovoga programa za listopadske Opće izbore 'Razvoj i o(p)stanak' i slogana 'Zajedništvo' jer je to intelektualno vlasništvo ove koalicije i zaštićeno je kod mjerodavnih institucija'', navodi Koalicija i naglašava kako će, ako se slogan ne povuče ''potražiti zaštitu i sudskim putem''.

''Ne vjerujemo kako ta stranka nema dovoljno intelektualaca i iskusnih PR-ovaca, kao i tim koji je zadužen za predizbornu kampanju pa se odlučila na krađu onoga što nama pripada. Vrlo dobro poznamo ljude koji su u Izbornom stožeru HDZ-a BiH (mahom iskusni političari, analitičari, PR- ovci, IT stručnjaci...), kao i one iz sjene koji im pomažu, pa smo još više začuđeni što su pribjegli ovakvoj prljavoj raboti'', navodi se u priopćenju.

Inače, priopćeno je kako HDZ BiH i stranke Hrvatskog narodnog sabora na predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 7. listopada 2018. godine ulaze sa sloganom ''Zajedništvo'' i programom ''Razvoj i o(p)stanak''.

''Program Razvoj i o(p)stanak čine sedam ključnih točaka, podijeljenih kroz tematske cjeline, a obrađuju teme: Gospodarski rast i razvoj, Demografske obnova, obitelj i mladi, Hrvatski branitelji, Pravna i sigurnosna politika, Obrazovanje, znanost, kultura, sport i mediji, Zdravstvo i socijalna sigurnost te Ubrzanje EU i NATO puta'', priopćio je HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close