Dom naroda

Pravičnija raspodjela javnih prihoda u F BiH tek od iduće godine

Zakon o dopuni Zakona o pripadnosti javnih prihoda nakon što je u prvom dijelu sjednice vraćen u formu nacrta nije u današnjem u nastavku sjednice dobio potporu većine izaslanika.
Vijesti / Politika | 09. 06. 2022. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH okončao je danas redovitu 18. sjednicu razmatranjem više izvješća, informacija kao i financijskih dokumenata.

Zakon o dopuni Zakona o pripadnosti javnih prihoda nakon što je u prvom dijelu sjednice vraćen u formu nacrta nije u današnjem u nastavku sjednice dobio potporu većine izaslanika te će s primjenom ovog zakona kojim se Kantonu Sarajevu umanjuje povlašteni ponder u raspodjeli prihoda početi od 01. siječnja iduće godine.

Predsjednik Kluba Hrvata Ivo Tadić tražio je pojedinačno izjašnjavanje o ovom zakonu čije je predlagatelj, a ono je pokazalo nedosljednost u donošenju zakona s kojim bi se bez čekanja nove fiskalne godine započelo s ispravljanjem dugogodišnje nepravde u raspodjeli prihoda u Federaciji BiH.

''U pitanju je nedosljednost pojedinih izaslanika, te je u slučaju ovog zakona za njegovu primjenu odmah, ostala neupitna jedino potpora Kluba Hrvata koji je pokazao istinsku opredjeljenost za pravedniju raspodjelu javnih prihoda, a samim time i ravnomjeran razvoj Federacije BiH'', izjavio je po okončanju sjednice Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta F BiH.

Podršku izaslanika među ostalim dobili su dokumenti okvirnog proračuna Federacije BiH za razdoblje 2021.-2023. kao i za razdoblje 2021.-2024. godina.

Među aktima koji su usvojeni u nastavku 18. redovite sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH su planovi zaduživanja u protekle dvije godine, informacije o vanjskom i unutarnjem dugu kao i informacije o izvršenim revizijama državnog kapitala, gospodarskih društava i banaka, uz problematiziranje pravnog statusa Agencije za reviziju privatizacije Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close