Potpredsjednik RS-a

Pranjić: Gdje god postoji ijedan Hrvat, treba imati ista prava

Borimo se da u okviru BiH kao konstitutivni narod dobije što bolji status, da su Hrvati zastupljeni u svim institucijama, naveo je on
Vijesti / Politika | 20. 02. 2023. u 08:19 Bljesak.info
Intervju s potpredsjednikom Republike Srpske Davorom Pranjićem

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davor Pranjić, potpredsjednik RS, proveo je nekoliko mjeseci na ovoj funkciji, a sada je u razgovoru za RTV HB rezimirao svoj rad.

Pranjić je, govoreći o suradnji s predsjednikom RS Miloradom Dodikom i drugim potpredsjednikom Ćamilom Durakovićem rekao kako se prije svega bori za interes hrvatskog naroda i njegov opstanak na području ovog bh. entiteta.

''Borimo se da u okviru BiH kao konstitutivni narod dobije što bolji status, da su Hrvati zastupljeni u svim institucijama, od lokalnog do državnog nivoa vlasti i da ne budemo marginalizirani'', rekao je Pranjić za RTV HB.

Naglasio je kako je cilj raditi na poboljšanju hrvatskih privrednika u RS, kao i to da se zalaže za znanje i obrazovanje, ističući kako je toku prva dva mjeseca svog mandata dodijelio 26 stipendija za hrvatske studente povratnike.

''To je jedan od projekata koje ćemo uvesti u praksu, da povećamo broj stipendiranih studenata.

Prije su bila manje ili više bitna mjesta se nalaze Hrvati u našem entitetu. Ja sam to rekao i iza toga stojim, da gdje postoji gdje ijedan Hrvat treba da ima ista prava. Moj životni moto je da ću pokušati da poboljšam stvari'' rekao je Pranjić.

Kopirati
Drag cursor here to close