Napredujemo

Povezali smo se sa Somalijom

Tijekom susreta na multilateralnom planu ''obostrano je potvrđena puna podrška naporima za punu realizaciju Agende 2030…''
Vijesti / Politika | 07. 02. 2022. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stalni predstavnik BiH pri Ujedinjenim narodima veleposlanik Sven Alkalaj potpisao je Zajedničku izjavu o uspostavi diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Somalije.

Uime Savezne Republike Somalije izjavu je potpisao stalni predstavnik te države pri Ujedinjenim narodima veleposlanik Abukar Dahir Osman. Potpisivanje je upriličeno u prostorijama Stalne misije BiH pri Ujedinjenim narodima u New Yorku.

U razgovoru nakon ceremonije potpisivanja Zajedničke izjave ambasadori su razmijenili mišljenja o potencijalima za unapređenje bilateralne suradnje, kao i o aktualnim temama u okviru UN-a.

''Veleposlanik Somalije se posebno zanimao za iskustvo BiH u smislu uspješne izgradnje mira i povjerenja u postkonfliktnom društvu, kao i brzom ekonomskom opravku koji je postigla Bosna i Hercegovina poslije rata. Izrazio je želju za intenziviranjem kontakata i razmjene iskustva u tom pogledu. Najavio je skoro otvaranje veleposlanstva Somalije u Beogradu koja će nerezidentno pokrivati i našu zemlju'', navedeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.         

Tijekom susreta na multilateralnom planu ''obostrano je potvrđena puna podrška naporima za punu realizaciju Agende 2030, odnosno postizanja 17 ciljeva održivog razvoja, s naglaskom na aktivnosti u borbi protiv klimatskih promjena''.

''BiH je do sada uspostavila diplomatske odnose sa 182 države članice UN-a, a vodi se intenzivna diplomatska komunikacija sa preostalih 10 članica UN-a, s kojima još nisu formalno uspostavljeni diplomatski odnosi'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close