Hrvatska stranka

''Pouzdano znamo da je Čović obećao da će odstupiti...''

Navodi se kako je od prvoga dana bilo ''posve razvidno da Prijedlog Izbornoga zakona kojeg je ponudio HDZ BIH neće dobiti parlamentarnu potporu, osim od prijateljskoga SNSD''.
Vijesti / Politika | 12. 01. 2018. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''S  obzirom da  pouzdano  znamo  da je vođa HDZ BiH Dragan Čović obećao  svojim biračima, ali i čelnicima Republike Hrvatske da će odstupiti sa svih  stranačkih i državnih dužnosti ako se ne usvoji Izborni zakon, Hrvatska stranka  ga poziva da pokaže minimum ljudskoga i političkoga karaktera i kulture i da  doista podnese  ostavke na te dužnosti'', navodi se u priopćenju za javnost Hrvatske stranke.

Navodi se kako je od prvoga dana bilo ''posve razvidno da Prijedlog Izbornoga  zakona kojeg je ponudio HDZ BIH neće dobiti parlamentarnu potporu, osim od  prijateljskoga SNSD''.

Hrvatska stranka navodi kako je HDZ-ov prijedlog ''u dubini diskriminatorski i  antieuropski i samo je bila dvojba radi li se o svjesnoj  podvali Hrvatima da taj   Zakon i ne prođe ili se radi o neznanju i nesposobnosti predlagača''.

''Hrvatska stranka je sigurna kako će sada promidžbena mašinerija HDZ BIH do izbora tražiti alibi za svoju promašenu taktiku s Izbornim zakonom osuđujući i ucjenjujući druge  stranke i aktere. Bojimo se da je politika HDZ BIH krenula  po zlu  te da je  politika tijesne suradnje sa  secesionistima, protivnicima  euroatlantskih integracija i vođama koji veličaju zločinca Ratka Mladića i koji su na američkoj crnoj listi, nož u leđa hrvatskim nacionalnim interesima i ona mora već u ovoj godini biti   odbačena  na  političko smetljište'', navodi Hrvatska stranka.

U priopćenju se poziva vrh HDZ BIH da hrvatskome narodu na početku ove  izborne godine podnesu račun i  ''javno,  argumentirano bez uvijanja, obrazlože  zbog čega nisu  ispunili  niti jedno  obećanje  od  vitalnoga  nacionalnoga  interesa''.

''Čelnici  stožerne  stranke, a  poglavito  njezin  vođa, nerealno su se razbacivali silnim  obećanjima kako će Hrvati  dobiti  novi Izborni zakon,  nacionalni  rtv-kanal i kako će  nametnuti europske vrijednosti kroz kandidatski status BiH i aktiviranje MAP  programa. Umjesto novoga europskoga i demokratskoga  Izbornoga zakona,  HDZ BIH  je ponudio anakroni i anticivilizacijski prijedlog  izbornoga zakona koji je naišao na osudu cijeloga  naprednoga svijeta i odbijanje većine  domaćih  političkih snaga'', navodi Hrvatska stranka  BiH  te ''poziva vrh  izbezumljenoga  HDZ  BIH  da  prestane s  uvlačenjem hrvatskoga  naroda i države  Hrvatske u svoj  projekt  stvaranja  političkoga kaosa u BiH  što se vidi i kroz  svjesne  blokade  izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH i na državnoj  razini''.  

''Hrvati u  Bosni   moraju  biti sretni  što prijedlog Izbrnoga zakona kojeg je ponudio HDZ BIH  neće dobiti  potporu u parlamentu, jer bi to značilo   autanaziju izbortnih prava Hrvata u najvećem dijelu FBiH i  RS . Nažalost, zahvaljujući spletkama HDZ BiH oko Izbornoga zakona i očiglednom   skretanju prema podaništvu nekim istočnim državama, Hrvati i u BiH i Hrvatskoj su izgubili dokazanu naklonost naprednoga zapadnoga svijeta i tretiraju se kao kočničari eruopskoga puta i napretka  ove  zemlje  prema uređenoj i prosperitetnoj državi'', navodi Hrvatska stranka. 

Kopirati
Drag cursor here to close