Ne vlada situacijom

Potresi u HBŽ: Županijska neovisna lista traži ostavku predsjednika Vlade

''Sve ostalo vodi nas u daljnju agoniju i potpuni politički kaos u kojem su najveći gubitnici upravo oni koji su takvima dali svoj glas.''
Vijesti / Politika | 21. 10. 2019. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kako predsjednik Vlade nije bio u mogućnosti da realizira svoj naum i održi sjednicu Vlade koju je sam najavio očito je da više nema utjecaja unutar takve Vlade pa mu dajemo dobronamjeran savjet da žurno podnese ostavku i na taj način omogući formiranje nove Vlade sukladno uspostavljenoj većini u Skupštini Hercegbosanske županije'', stoji u priopćenju Županijske neovisne liste koju prenosimo u cijelosti: 

''Na sastanku sa predstavnicima Seljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine predsjednik Vlade Ivan Jozić je najavio da je za 21. listopada 2019. godine zakazan Kolegij 68. sjednice Vlade, a potom odmah i sjednica Vlade Hercegbosanske županije, na kojoj bi se trebala razmatrati i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih prijenosa ''Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji'' utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2019. godinu.

Pročitajte još

Održavanje istog dana Kolegija i sjednice Vlade Hercegbosanske županije do sada nije bilo česta pojava u funkcioniranju Vlade što je odmah upućivalo da ni sam predsjednik Vlade nije bio siguran hoće li se sjednica Vlade i održati na što je upućivao i prijedlog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za održavanjem izvanredne sjednice.

U ovom slučaju razuman prijedlog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da se Program poticaja poljoprivrednim proizvođačima za 2019 godinu izdvoji iz redovne procedure i da se na izvanrednoj sjednici razmatra kao jedina točka očito nije dobio potporu predsjednika Vlade koji je ne uvažavajući prijedlog resornog ministra doveo poljoprivredne proizvođače s prostora Hercegbosanske županije da i dalje ne mogu računati na planirana sredstva proračunom za 2019. godinu u iznosu od 1.000.000 KM.

Ne ulazeći u to to je najodgovorniji da još nemamo usvojen Program poticaja za 2019. godinu ne možemo se oteti dojmu da je kako reče jednom prilikom predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Hercegbosanske županije Branko Ivković za ovakvo stanje u Vladi najodgovorniji predsjednik Vlade kao vođa tima i u ovakvim situacijama logično je ako tim ne funkcionira da leti vođa tima.

Hoće li predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH ostati dosljedan svojim izjavama u sličnim situacijama ostaje nam da vidimo iako u to ne vjerujemo jer u ovom slučaju vođa tima ima potporu Borjane Krišto i njenih sljedbenika, a znajući da oni pri donošenju odluka ne razmišljaju svojom glavom teško je za očekivati da i dalje ne daju potporu sadašnjem predsjedniku Vlade.

Znajući za narušene odnose unutar Vlade u rasulu pozvali smo predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Ivana Jozića da prihvati prijedlog resornog ministra i sazove izvanrednu sjednicu Vlade jer je to u interesu poljoprivrednih proizvođača, a da osobne i unutarstranačke sukobe rješavaju na drugi način, kako poljoprivrednici ne bi i dalje bili taoci sukoba unutar HDZ BiH Hercegbosanske županije odnosno između pristalica Borjane Krišto i Ivana Vukadina međutim ne uvažavanjem ministrovog prijedloga očito je predsjedniku Vlade i osobama koje ga savjetuju više stalo do osobne taštine nego do poljoprivrednih proizvođača.

Kako predsjednik Vlade nije bio u mogućnosti da realizira svoj naum i održi sjednicu Vlade koju je sam najavio očito je da više nema utjecaja unutar takve Vlade pa mu dajemo dobronamjeran savjet da žurno podnese ostavku i na taj način omogući formiranje nove Vlade sukladno uspostavljenoj većini u Skupštini Hercegbosanske županije.

Sve ostalo vodi nas u daljnju agoniju i potpuni politički kaos u kojem su najveći gubitnici upravo oni koji su takvima dali svoj glas.

Pored navedenog jedino što im preostaje jeste da izvijeste javnost o razlozima za današnjim ne održavanjem sjednice Vlade i ne usvajanjem Programa poticaja poljoprivrednim proizvođačima za 2019. godinu ili će kao i do sada pokušati prikriti probleme u funkcioniranju Vlade ne obraćajući se javnosti.

Obzirom na današnje ponašanje članova Vlade Hercegbosanske županije koji dolaze iz Općinske organizacije HDZ BiH Tomislavgrad i odmetnutog člana iz Livna očito je bliže istini informacija da „disidenti“ predvođeni Ivanom Vukadinom idu do kraja u obračun sa Borjanom Krišto i njenim poslušnicima nego što je to informacija koja dolazi i redova „stožernika“ iz Livna da Ivan Vukadin i ostali disidenti traže najbezbolniju opciju kako da se uspravni vrate pod skute Županijske organizacije HDZ BiH vraćajući cijelu priču na početak'', stoji u priopćenju Županijske neovisne liste koju potpisuje njezin predsjednik Draško Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close