Ombudsmeni BiH

Potrebno je osigurati zakonsku zaštitu novinara u BiH

U priopćenju ombudsmena BiH se navodi da kroz svoj rad, novinari aktualiziraju pitanja i probleme s kojima se suočava jedno društvo.
Vijesti / Politika | 04. 04. 2019. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ombudsmeni Bosne i Hercegovine Nives Jukić, Ljubinko Mitrović i Jasminka Džumhur ukazuju na važnost izmjene kaznenog zakonodavstva kako bi se osigurala zakonska zaštita novinara, posebno imajući u vidu važnu društvenu funkciju koju oni obnašaju. 



U priopćenju ombudsmena BiH se navodi da kroz svoj rad, novinari aktualiziraju pitanja i probleme s kojima se suočava jedno društvo, doprinose otvaranju debate i kreiraju mogućnosti da svi akteri izraze svoj stav o čemu upoznaju javnost, doprinoseći razini demokratičnosti i izgradnji društva koje tolerira i prihvaća druge stavove i uvjerenja, te teži ka punoj ravnopravnosti svih pojedinaca i grupa. 

''I ovom prilikom ombudsmeni pozivaju na dosljedno poštivanje preporuka iz „Specijalnog izvještaja o položaju i slučajevima prijetnji novinarima u BiH“, a u svakom konkretnom slučaju napada na novinare zahtijevaju hitnu reakciju nadležnih institucija, te izražavaju spremnost da reagiraju  u skladu sa svojim mandatom'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close