Vijeće ministara

Potpisuje se ugovor za zajedničku nabavu zdravstvenih protumjera

Obaveze plaćanja nabavljenih zdravstvenih protumjera, proistekle iz potpisanih okvirnih ugovora, snosit će institucije entiteta
Vijesti / Politika | 25. 08. 2020. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH u utorak je na 26. izvanrednoj telefonskoj sjednici, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH usvojio Informaciju o identifikaciji nadležne institucije i kontakt-lica za potpisivanje okvirnih ugovora u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protumjera, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Ministarstvo civilnih poslova BiH identificira je kao nadležna institucija za zaključivanje okvirnih ugovora u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protumjera, kojim se omogućava Bosni i Hercegovini sudjelovanje u EU javnim nabavama lijekova i medicinskih sredstava za sprečavanje širenja pandemije Kovida 19.

Ministarica civilnih poslova BiH ovlaštena je da u ime Bosne i Hercegovine, a na osnovu iskazanih potreba Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta BiH, izvrši potpisivanje okvirnih ugovora u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protumjera.

Ako jedan od entiteta ili Brčko Distrikt BiH ne iskaže zainteresiranost za određenu nabavu u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protumjera, ministrica civilnih poslova će, u ime BiH, potpisati okvirni ugovor koji će se odnositi na entitet, odnosno Brčko Distrikt BiH, koji je iskazao zainteresiranost.

Obaveze plaćanja nabavljenih zdravstvenih protumjera, proistekle iz potpisanih okvirnih ugovora, snosit će institucije entiteta, odnosno Brčko Distrikta BiH, koji je iskazao zainteresiranost za određenu nabavu u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protumjera, o čemu će ministrica civilnih poslova zaključiti sporazum o međusobnim pravima i obavezama između Ministarstva civilnih poslova BiH i nadležnih institucija entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Ministarstvo civilnih poslova BiH zaduženo je da pripremi prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve Proračuna institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH radi osiguravanja potrebnih sredstava na ime troškova skladištenja, špedicije i transporta proisteklih iz okvirnih ugovora u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protumjera, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close